Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Hétfőtől lehet jelentkezi Vásárhelyen a Bursa Hungaricára

Hódmezővásárhely - Hétfőtől lehet jelentkezi Hódmezővásárhelyen a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázatra, melyre idén jóval nagyobb összeget különített el a vásárhelyi önkormányzat, így növekszik a támogatottak köre – tudtuk meg a városházán.
Az ösztöndíjra a város közigazgatási területén állandó lakhellyel rendelkező, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok jelentkezhetnek. Havi összegét pályázónként 2500 és 3500 forint között állapítja meg az önkormányzat, ehhez járul hozzá ugyanannyival az állam. A városban idén – a korábbi évekhez hasonlóan – az ösztöndíj mindkét típusára lehet pályázni. Az „A" típusút azok a fiatalok vehetik igénybe, akik államilag támogatott, nappali tagozatos felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Az ösztöndíjat tíz hónapon keresztül folyósítják, legközelebb a 2007/2008-as tanév második, illetve a 2008/2009-es tanév első félévében. A „B" típusúra a 2007/2008-as tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások, valamint azok a felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek jelentkezhetnek, akik a következő tanévben az ösztöndíj másik változata már felsorolt feltételeinek megfelelnek. A nyertes pályázóknak az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatáskezelő igazgatóságánál 2008. szeptember 1-jéig, a felvételi értesítő másolatának megküldésével, írásban kell igazolniuk, hogy melyik felsőoktatási intézményben kezdik meg a 2008/2009-es tanévet. Az ösztöndíj időtartama háromszor tíz hónap, vagyis hat egymást követő tanulmányi félév.

A pályázatokat október 31-éig lehet benyújtani az önkormányzat oktatási, ifjúsági és sport csoportjánál. Az ehhez szükséges adatlap október elsejétől a városháza 14-es szobájában kérhető – de letölthető a www.hodmezovasarhely.hu honlapról is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyieket már a kullancscsípéssel is Szegedre küldik

Hódmezővásárhely - Az egészségügyi reform centralizálta az ügyeleti rendszert, amiből igen sok… Tovább olvasom