Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Hétszemélyes munkásszálló

Három szobából álló, hétszemélyes munkásszállót alakított ki a vásárhelyi porcelángyár azoknak, akik éjszakai tömegközlekedési lehetőség híján nem tudnának hajnalban munkába állni.
A medgyesegyházi Bíró György otthonosan mozog a porcelángyári munkásszállón. Fotó: Gyenes Kálmán
Elterjedt a hír Vásárhelyen, hogy január elseje, azaz Románia uniós csatlakozása után romániai vendégmunkásokat alkalmaz majd a vásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Rt. Sokan tudni vélik, hogy a gyár Erzsébet úti épületeiből újra munkásszálló lesz. Ezekben az épületekben a nyolcvanas években lengyel vendégmunkások laktak, de most másra használják az ingatlanokat.

Sebesi Bálint ügyvezető igazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy a szanitergyár parkolójában lévő épületek egyikében ismét kialakítottak egy három szobából álló, hétszemélyes munkásszállót. Itt azokat szállásolják el, akik vidékről járnak be dolgozni, méghozzá késő éjszakai vagy kora hajnali munkakezdésre, s tömegközlekedés híján akkor nem tudnának munkába állni.

A munkásszálláson ottjártunkkor ketten pihentek. Bojcán Gábor a békés megyei Dombegyházáról jár Vásárhelyre dolgozni, s mint elmondta, volt rá példa, hogy a 79 kilométerre lévő kistelepülésről négy óra alatt biciklizett be a munkahelyére. Bíró György szintén Békés megyében, csak ő Medgyesegyházán lakik. Ha nem lenne munkásszálló, ő sem tudna kora hajnalban munkába állni.

– Nem tudjuk, hogy lesznek-e romániai vendégmunkásaink – válaszolta lapunk kérdésére Sebesi Bálint. Azért nem tudjuk – folytatta –, mert még nem ismertek azok a szabályok, hogy hogyan lehet majd őket foglalkoztatni. Ahogy más vállalatok, úgy mi is megvárjuk, hogy megjelenjenek az erről szóló rendelkezések, ami után megvizsgáljuk a lehetőségeinket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszántották a termést

Elkeseredésükben beszántották és kidobták a termésük jó részét a mindszenti pritaminosok. Nagyék és… Tovább olvasom