Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Hétvégén nem érvényes a dolgozói bérlet

Hódmezővásárhely - Eddig a dolgozói bérlet nagy előnye volt, hogy hétvégente nem kellett fizetni - a bérleten feltüntetett kilométerszám erejéig - más útvonalon sem. Január 1-től a helyközi dolgozó havi bérletjegyhez kapcsolódó „Hétvégi ingyenes akció" kedvezmény megszűnt.
A megyében 2013-tól számos menetrend módosítás történt, amelyről a Tisza Volán Zrt. több csatornán is értesítette a lakosságot. Arról viszont nem szólt a fáma, hogy a dolgozói bérlet ettől az évtől hétvégente csak a bérleten szereplő útvonalon érvényes, a helyközi dolgozó havi (félhavi) bérletjegyhez kapcsolódó „Hétvégi ingyenes akció" üzletpolitikai kedvezményt megszüntette a társaság. Igaz, nem a megyei busztársaság rendelte el, hanem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A példa kedvéért: a Vásárhely-Szentes 30 kilométeres dolgozói bérlet hétvégén nem használható a Vásárhely- Szeged útvonalon, ami csaknem ugyanakkora távolság.

Hétvégén nem érvényes a dolgozói bérlet.
Hétvégén nem érvényes a dolgozói bérlet.

A Volán 2012. decemberi sajtóközleményében nem tér ki erre a pontra, viszont a Tisza Volán Zrt. honlapján külön hírként olvasható ez a sokak számára fontos tény. A menetrendi változásokat idejében jelezték a buszmegállók menetrend táblázatán, ez viszont lemaradt. Információink szerint egy-két buszon külön kiírás jelzi a kedvezmény megszűnését, de ez általánosságban nem jellemző.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
 
Szintén megszűnt a két vagy több útirányon át lehetséges utazás esetére érvényes kedvezmény, a rövidebb útirányra szóló bérletjegyek hosszabb útirányon történő elfogadása.

Ha az utas a vásárolni kívánt bérlettel több útirányban is kíván utazni, de eltérő díjszabási övezeti távolsággal, akkor a 2013. januártól a nagyobb díjszabási távolságra érvényes bérletet kell megvásárolni. Ha tehát Vásárhely- Szentes között olykor kerülővel utazunk – Mártély-Mindszent- Szegvár útirányon át -, akkor a barattyosi útirányra szóló dolgozói bérlet nem érvényes.

Utazási viszonylat, illetve kilométer övezet módosulása esetén a fényképes bérletigazolvány, illetve a tanuló bérlet használatához előírt viszonylat igazolás nyomtatvány cseréjét a Tisza Volán Zrt. 2013. február 28-ig díjmentesen végzi. A Sándorfalva – Szatymaz - Szeged, illetve Zsombó – Szatymaz – Szeged viszonylatokon meghirdetett utazási feltételek továbbra is érvényben maradnak- áll a megyei volán közleményében.

Olvasóink írták

 • 20. airwaves 2013. január 18. 10:33
  „És ha nem tudok leülni a buszon, mert annyian vannak, akkor az állójegyem/bérletem olcsóbb?
  Tetves Volán!
  Koszos, hideg, büdös buszok. Persze nem mind, de azok olcsóbbak?
  Nem adok már tippet, mert a végén még felárat kérnek ha kulturált a szolgáltatás...”
 • 19. Pengemester 2013. január 18. 09:23
  „Nánai Márta: ülj le, egyes... ebből a címből nem következik, hogy miről szól a cikk.
  Egyébként valóban volt egy ilyen üzletpolitikai kedvezmény, egy időben eléggé sokat használtam.
  "Igaz, nem a megyei busztársaság rendelte el, hanem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium." - néhány hónap, és kifejezem a hálám ezért a lépésért. Is...”
 • 18. thisiswhatklfisabout 2013. január 18. 09:12
  „Kedves Délmagyar, kedves cikkíró,

  Ha javasolhatnám (szerintem többen is csatlakoznának ehhez) akkor a címet át lehetne írni valami kevésbé félreérthető módon?

  Aki csak a címet olvassa el és utána jön kommentelni: NEM arról van szó, hogy NEM ÉRVÉNYES a dolgozói bérlet hétvégén, hanem egy korábbi kedvezményt (amely szerint hétvégén a bérletre ráírt kilométer erejéig más irányba is fel lehetett használni, nemcsak a kiállított utazási viszonylatban) VONT VISSZA a Volán, de nem azért, mert "mocskosszeméltaljasállatok", hanem mert központilag azt mondák nekik, hogy ezt idéntől nem lehet.

  Na.”
 • 17. vsoni 2013. január 18. 08:43
  „Hétvégén is járnak emberek dolgozni, főleg a kereskedelemben.
  A pihenő napokra a volán visszafizeti a díjat amikor hétköznap nem vesszük igénybe az utazást?
  A cikk írójának mi volt a szándéka??? Csak idő töltésnek írta vagy tájékozódott is előtte?????????
  A bérletek eddig is érvényes igazolvánnyal volt érvényes és nem csak a km van feltüntetve, hanem az út írány is.
  pl: Hmvhely- Szeged és ezek között lehet használni.
  Legálisan nem utazhatott más irányba, csak azért mert a km távolságba belefért.
  Mi a célja a cikknek???????????”
 • 16. info 2013. január 17. 21:26
  „14. totya66 2013.01.17. 14:45 -jaaaaa, hogy már ez is nemzeti?
  "nagy pénzért"”
 • 15. tompo122 2013. január 17. 16:50
  „De azért nem kell a volánt se védeni! A vasárnap du. járat amely Békéssámsonról jön, már a vasútállomásnál tele van! Persze a buszpályaudvaron változik a helyzet! Az utasok nagy utazótáskalyuktól mozdulni se lehet.! A sofőr a strandtól egész kopáncsig telefonál! Rá nem vonatkozik a KRESZ?? A táskáknak nem a csomagtartóban lenne a helyük? Ez a járat a 17/45-ös!”
 • 14. totya66 2013. január 17. 14:45
  „12. info 2013.01.17. 14:07
  "Mi a helyzet azokkal akik hétvégén is dolgoznak?!"
  Tessék olvasni nem csak nézni, *Más útirányba nem lehet utazni, aki Szegedre jár és Szegedre megy az bármikor korlátlanul de nem mehet szentesre*.
  A menetrend pedig így jó, már nem az amatőr Volán társaságok csinálják hanem, külön minisztérium van utazás szervezésre, ők adják ki a parancsot, és ott szakértők dolgoznak értünk nagy pénzért.”
 • 13. Lillencs 2013. január 17. 14:23
  „Idejében közölték a menetrendi változásokat? Ha nekem nem szól a buszsofőr decemberben, néztem volna nagyokat másodikán reggel a Kálvin téren... Semmit se írtak ki a buszmegállóba... Elszedni egy olyan járatot, ami már legalább 15 éve működik és mindig dugig van... És mi értelme volt átrakni a Mars téren a megállókat? Agyrém ez az egész. A félrevezető címekről meg le lehetne szokni, anélkül is elolvassuk ezt a pár cikket.”
 • 12. info 2013. január 17. 14:07
  „4. istvang58 2013.01.17. 10:04-homályos a gondolkodásod!
  Ez a cikk kissé körmönfont gondolkodásmódban van fogalmazva.de azért lenne egy-két kérdés ha már a cikk így szól-
  Mi a helyzet azokkal akik hétvégén is dolgoznak?! Itt nem a dolgozó és nyugdíjas kedvezményről szól az egész, hanem arról, hogy burkol formában árat emeltek! Mert ha meg kell váltani hétvégén a jegyet, hogy dolgozni mehessek, akkor többe kerül a bérlet.
  Az útvonal gondolom km-ben van kiállítva nem? vagy a cél állomás szerint.”
 • 11. Együgyű 2013. január 17. 13:51
  „,,Kedves 7. amina 2013.01.17. 11:01" Kérlek, te meg a hozzászólásomat olvasd el figyelmesen és jól értelmezd. De elárulom én az ellenséges, gyűlölködő hozzászólásokhoz szólam hozzá! Ezek a cikkben szereplő problémákat szerintem nem oldják meg. Csak a valódi problémáról terelik el a figyelmet. Akik meg a döntést meghozták megint vigyoroghatnak a népen.”
 • 10. nelek 2013. január 17. 13:31
  „Gondolom valahogy el kell érni, hogy a hétvégén üresek legyenek a közlekedési eszközök. Ha meg üresek, már lehet is őket ritkítani.”
 • 9. Vörcsi 2013. január 17. 13:26
  „Nos, a cím tényleg "így, ebben a formában nem igaz", ahogy a kabaré is mondja! Hogy jó, vagy nem, attól függ melyik oldalról nézzük. Én sem kattintottam volna a cikkre, ha nem láttam volna a cimszerkesztő azon szándékát, hogy csak így érheti el, hogy minél többen olvassák el a cikket. Erre mondják: ügyes!”
 • 8. történész 2013. január 17. 11:45
  „4. istvang58

  leszel egyszer nyugdíjas...de ilyen SI(sárga irigy) faktorral nem éred meg.”
 • 7. amina 2013. január 17. 11:01
  „5. Együgyű
  Olvasd végig, a cím megtévesztő.
  "A dolgozói bérlet ettől az évtől hétv
  égente csak a bérleten szereplő útvonalon érvényes". Vagyis a bérlettől eltérő útvonalon nem érvényes, de amelyikre kiállították arra igen. AKi hétvégén is munkába megy, az ugyanugy utazhat a megváltott bérlettel.”
 • 6. piccola 2013. január 17. 10:56
  „most komoly, hogy eddig volt ilyen kedvezmény? soha életemben nem is hallottam még róla...”
 • 5. Együgyű 2013. január 17. 10:41
  „,,Hétvégén nem érvényes a dolgozói bérlet"
  Ez a cikk úgy látom megint jó lesz az átlagdolgozók és átlagnyugdíjasok összeugrasztásához.”
 • 4. istvang58 2013. január 17. 10:04
  „A nyugdíjasok ténfereghetnek az adófizetők pénzén, hogy a szavazat meglegyen.”
 • 3. majdénmegmondom 2013. január 17. 09:49
  „a CÍMM MÁR MEGINT ROSSSZZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  továbbra is mehetünk, lehet járni a kiállított útvonalon DOLGOZNI HÉTVÉGÉN is !!!
  CSAK másfelé (kiskertbe, rokonokhozhoz) NEM lehet menni
  idiíííííóta fogalmazás és ÚÚúújságÍrás ?"?"?"?+?!?+!?"+!?!”
 • 2. pannus007 2013. január 17. 09:30
  „Arra azért nem gondoltak a nagyon okosak, hogy vannak olyan emberek akik hétvégén is dolgoznak? Mint pl a nagyáruházakban?”
 • 1. eldorádó 2013. január 17. 09:03
  „a bizonytalan pártpreferenciájú dolgozó adófizető generációk nehogy kapjanak utazási kedvezményt a hétvégére! A nyugdíjasok ingyenes utazása sokkal fontosabb a Párt számára...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágágyás emlékeztet az egykori bazársorra

Két virágágyás és számos régi képeslap emlékeztet az egykori ótemplomi bazársorra. Tovább olvasom