Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Hétvégére hazavárják ˝Pónis Lacikát˝

Hódmezővásárhely - Semmire sem emlékszik balesetéből Székkutas díszpolgára, Mihály László, akinek lovas kocsiját hétfő délelőtt egy kamion borította föl. A faluszerte Pónis Lacikaként ismert gazdát az Orosházi Kórházban ápolják, családja abban bízik, hogy hétvégén már hazaengedik.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Székkutas díszpolgára, Mihály László (74) volt a szenvedő alanya a hétfő délelőtti balesetnek: a 47-es főúton, Kakasszék közelében kamion borította fel lovas kocsiját, amellyel Orosháza felé tartott. Úgy tudjuk, szénért ment. Információink szerint könnyebb sérüléseket, agyrázkódást szenvedett, és a mentő az Orosházi Kórház traumatológiai osztályára szállította. Bár mobiltelefonját a család még aznap hazavitte, megpróbáltuk elérni. Az egészségügyi intézményben azt a felvilágosítást kaptuk: nem tudják a telefonhoz hívni, szédül, és állapotáról csak személyesen adhatnak tájékoztatást.

– Amikor a rádióban hallottam a balesetről, azonnal a helyszínre siettem – emlékezett a barát és lovastárs, Fehér Imre –, de Lacika már nem volt ott, a mentő elszállította. Még aznap délután meglátogattuk, akkor adták oda a családnak a nála talált pénzt, mobiltelefont és egyéb tárgyakat. Azt sem tudta, mi történt vele, mit keres a kórházban, a baleset teljesen kiesett az emlékezetéből. Arról viszont rögtön intézkedett: mikor, hogyan adjanak enni a jószágoknak, milyen ház körüli munkákat kell elvégezni, amíg – ahogy ő fogalmazott – pihen. A látogatók az orvossal is beszéltek, aki megnyugtatta őket, súlyosabb sérülése, törése nincs. – Az arcán horzsolások voltak, és mindenét fájlalta – árulta még el Fehér Imre.

– Egyértelműen javul az állapota – közölte Mihály Lászlóné Erzsike – valószínűleg előbb-utóbb az emlékek is visszatérnek, és pontosan fel tudja majd idézni, mi történt.

– A balesetet követő első 10-15 percben még teljesen magánál volt, azt is elmesélte, mi történt – vette át a szót Mihály László lánya, Mária –, utána azonban minden törlődött. Elmondása szerint amikor a kamion előzte, elkapta a lovas kocsija bal sarkát, ami ennek következtében borult fel. Édesapám pedig fejjel esett az árokba, mint a jancsiszeg – fogalmazott Marika, majd azzal zárta mondandóját: nem tudja, édesapja mikor hagyhatja el az Orosházi Kórházat, de remélik, hogy hétvégén már hazamehet.

Olvasóink írták

 • 5. ráérő 2013. október 14. 22:18
  „4 juhászbotnál maradtál...
  KRESZ 55.§-a szabályozza azt amit legtöbben nem tartanak be(juhászok főként nem):
  1.bekezdés:
  Állati erővel vont járművel és kézikocsival szorosan az úttest szélén kell közlekedni; ha az ilyen jármű a forgalmat lényegesen akadályozná, azzal a leállósávra, illetőleg - ha közlekedésre alkalmas - az útpadkára kell lehúzódni.
  3.bekezdés A pont:
  Tilos főútvonalon állati erővel vont járművel és kézikocsival közlekedni, kivéve ha más út (útszakasz) nem áll rendelkezésre;”
 • 4. juhasz0001 2013. október 11. 17:22
  „"rérő"
  Amennyiben nincs kresz tudásod akkor hülyeségeket ne írj! Ezen az útszakaszon közlekedhet állati erővel vontatott jármű. A kamionos hibázott,nem tudom miért nem látta a lovas kocsit, fényes nappal ,jó látási viszonyok között?”
 • 3. ráérő 2013. október 10. 10:47
  „Mit keresett a főutvonalon állati erővel vont "járművel?
  Nem véletlenül van kitiltva az utrol!”
 • 2. csupaszpisztoly 2013. október 09. 18:30
  „Tapasztalatom szerint a gépjárművel közlekedők nincsenek tekintettel a lovaskocsikra. Pl. baleset esetén villogtak, dudáltak a lovak mellett. Jobbulást kívánok a hajtónak!”
 • 1. queenmargareth1 2013. október 09. 07:07
  „Marika:mint a jancsiszög:)

  Jobbulást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten is kiállítanak az Őszi Tárlat díjazottjai

A 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művészeinek nyílik csoportos kiállítása ma 17 órakor Budapesten, a Bartók Béla úti Art IX-XI Galériában. Tovább olvasom