Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hirdetési helyre cserélték a vásárhelyi iskolát

Hódmezővásárhely - Hét év alatt sikeres internetes céget gründolt a semmiből a vásárhelyi Holman testvérpár: János és Endre. Egyik cégükről a Generál Média Kft.-ről a nagyközönség azonban csak most hall. Ők vásárolják meg az önkormányzattól a Vöröskereszt utcai, már üresen álló iskolát.
Hét év alatt sikeres internetes céget gründolt a semmiből a vásárhelyi Holman testvérpár: János és Endre. Egyik cégükről a Generál Média Kft.-ről a nagyközönség azonban csak most hall. Ők vásárolják meg a vásárhelyi önkormányzattól a Vöröskereszt utcai, már üresen álló iskolát. Készpénzt nem fizetnek, cserébe a város öt év alatt havi tízmillió megjelenést, internetes reklámcsíkot kap. A helyi ellenzék öt képviselője nyílt levélben kifogásolta a közgyűlés által két ellenszavazat és két tartózkodás mellett jóváhagyott üzletet.

Nagyra nőtt hét év alatt a vásárhelyi Holman fivérek, a 30 éves János és a 28 éves Endre internetes vállalkozása. A fivérek 2000 decemberében alapították cégüket, majd jelentkeztek első honlapjukkal a milliók által látogatott mellesleg.hu-val. A cég fokozatosan fejlődött, ma már legnagyobb oldaluk a myvip.com, az ország legnagyobb közösségi oldala, a maga 1 millió 700 ezer valódi regisztrált felhasználójával. Aztán az üzlet fokozatosan felpörgött. A cég, a Generál Média Kft. most azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy úgy kapta meg a vásárhelyi önkormányzattól a Vöröskereszt utca 5. szám alatti volt iskolaépületet, hogy cserébe a városnak 5 esztendő alatt 600 millió bannert, azaz hirdetési csíkot ad. A barterszerződés 40 millió 200 ezer forintos üzletet takar.

Célzott értékesítés

Nyílt levélben kérte öt vásárhelyi ellenzéki képviselő a közgyűlést, hogy a végleges szerződés aláírása előtt hatósági értékbecslő állapítsa meg a Vöröskereszt utcai iskola ingatlanértékét. Erre reagálva Lázár János polgármester kijelentette: célzottan értékesítette a város a volt iskolaépületet, ezzel támogatva egy helyi, országosan elismert, s fejlődő vállalkozást. Hozzátette, a cég helyben fizeti az adót, s ha nem teljesíti, hogy az általa ígért 50-100 munkahelyet jövő év végig létrehozza, akkor az ingatlan visszaszáll a városra. Megjegyezte, hogy a város duplán is jól jár, ugyanis pusztán a hirdetési csíkok értéke fedezi a leromlott iskolaépület becsült forgalmi értékét.

– 2003-ban megvásároltuk a chat.hu-t a legnagyobb magyar csevegőoldalt, majd két évvel később a jojatek.hu-t, a legnépszerűbb játékoldalt. Igazából ekkortól kezdett alaposan fejlődni a cégcsoport, mely jelenleg három céget jelent, s egy hónapon belül még kettőt fogunk alapítani – villantotta fel az internetben rejlő üzleti lehetőségeket Holman Endre, a Generál Média ügyvezetője és társtulajdonosa. E céghez tartozik a love.hu, a legnagyobb magyarországi társkereső, s az ingatlanok.hu, az ország leglátogatottabb ingatlanbázisa 90 ezer ingatlan adataival. Ennek lendületét jól mutatja, hogy hetente tízezer új ingatlan adatai kerülnek fel rá.

A Holman testvérek vállalkozása a cégeik által üzemeltetett hirdetési sávok, azaz bannerek értékesítéséből él. Mint az ügyvezetőtől megtudtuk, a Generál Média Kft. az ország legnagyobb független internetvállalkozása, oldalaik látogatottságát a Medián Webaudit méri. E szerint például július 23-án összesen 229 millió magyarországi weblapot töltöttek le, ebből 71 millió alkalommal valamelyik a Generál Média portfoliójához tartozót. Ez azt jelenti, világította meg példával Holman Endre, hogy ők generálják a hazai internetforgalom egyharmadát, azaz a felhasználók a napi 200-250 millió oldalletöltésből 70-80 milliónyi alkalommal az ő oldalaikat nyitják meg.

– Hiába látogatták weblapjainkat nagyon sokan, a hirdetők ezt csak nehezen ismerték el. Agresszív reklámkampányt folytatunk ennek érdekében, például az iwiwen állandóan reklámozzuk magunkat, de más médiumban is vásárolunk reklámfelületeket – tette hozzá Holman Endre. A cég üzemelteti Maxiweb ingyenes tárhelyet is, amelyre bárki feltölthet tartalmat, ám ez csak egy százalékát teszi ki az összes forgalmuknak.
S hogy mihez kezdenek a vásárhelyi iskolaépülettel? Új irodaházat szeretnének építeni, mely egyben új munkahelyek teremtését is jelenti majd. A cég azt ígéri, hogy a jelenlegi 22 fős létszámát jövő év végére 3-5-szörösére növeli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis Zoltán Vásárhely legidősebb fazekasmestere

Hódmezővásárhely - Kis Zoltánnak a nagyapja és az apja is fazekas volt. Vásárhely legidősebb… Tovább olvasom