Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Hitelt vesznek fel a törlesztésre

Mindszent - A mindszenti önkormányzat vállalt készfizető kezességet arra a 20 millió forintra, amit a kisváros víziközmű-társulása vesz fel. Hevesi István, a társulás elnöke azt mondta, a 60 milliós kintlévőségük miatt van szükség a pénzre.
20 millió forint hitelt vesz fel a mindszenti víziközmű-társulás, az összegre pedig az önkormányzat vállalt készfizető kezességet. Hevesi István, a társulás elnöke lapunknak azt mondta, a város vállalása leginkább csak formális. A hitel felvételét már a korábbi ciklusban elindították.

– Több okból is szükségünk van a pénzre. A pályázat második köréhez ugyan a lakáskassza-befizetésekből megvan az 554 millió forint, azonban a fizetési arány 88 százalékról 66 százalékra csökkent – mondta. Hevesi szerint ebben nagy szerepe volt annak, hogy a választások előtt megkérdőjelezték a társulás jogszerű működését. Hozzátartozik az is, hogy 2009 óta a város akkori jegyzője leállíttatta a kintlévőségek behajtását, így jelenleg 60 millió hiányzik. Van, aki 3 éve egy fillért sem adott be a közösbe, így a társulás állja az ő részét is – jegyezte meg az elnök. Hozzátette: végre elindult a tartozások behajtása.

A társulás számláján jelenleg 10 millió forint van, a negyedéves törlesztőrészletek kiegyenlítéséhez ez kevés, ezért van szükség a 20 milliós hitelre. Ha nem törlesztik rendesen, akkor elbukják a szintén negyedévenként járó 4 millió forintos állami támogatást. A hitelt a befizetésekből egyenlítik majd ki.

Olvasóink írták

 • 9. ziza1 2010. november 14. 11:29
  „Igen, természetesen hazudtak, hiszen választások előtt voltunk. Már arra sem emlékeznek, hogy Lázár az ÖNHIKI-s pályázaton nyer 100 milliót is megígérte Mindszentnek. Pedig azt több ember előtt, a műv.házba mondta. Most ott tartunk, hogy ilyesmiről nem is hallottak.
  Mindenesetre az új testület első döntése /behajtások, számlazárolások/ nem leptek meg túlságosan. De hát ez a népakarat, a mindszenti lakosok döntése.”
 • 8. Holló 2010. november 09. 14:18
  „Itt a botrány behajtanak gondolkodás nélkül felszólítás nélkül. Családokat tesznek tél és karácsony előtt tönkre.
  Ezt ígérték ? Nem, nem ezt ígérték máris megszegik az ígéretüket? Vagy már akkor is hazudtak?”
 • 7. Holló 2010. november 02. 08:14
  „Emlékszem egy mondatra ígérem átnézzük a csatornázás köröli dolgokat és hogy tudnák az emberek azt fizetni és azt is meg nézzük ki miért nem tudja fizetni azt lehetőséget keresve a megoldásra. Na itt a megoldás emberek tiltás címszó alatt. A sok szép ígéret közül egy a füstbe ment! Mi a következő?
  Arra azért kíváncsi leszek akiknek ez megélhetési gondot fog okozni és azok sokan lesznek, sajnos azoknak adnak majd segélyt?”
 • 6. ziza1 2010. november 01. 15:53
  „"Hozzátette: végre elindult tartozások behajtása". És talán elgondolkodott azon is, hogy tél-víz idején mennyi embernek ártott a "végre elindult" behajtással. Mennyi embernek nulláztatta le a folyószámláját azért, hogy amibe meggondolatlanul, erőszakosan belesodorták a várost, most valóra váljon.
  Emberek tüzelője, világítása és napi ellátása kerülhetett veszélybe ezzel a húzással. De az nem lényeges nekik. Örüljön, hogy ő még nem tapasztalta meg mi az, amikor kenyérre, tüzelőre se futja. Előbb kellene gondolkodni, azután nyilatkozni.”
 • 5. Én2 2010. október 29. 12:17
  „Szegény Mindszentiek úgy jártok mint Vásárhely, hogy az ország legeladósodottabb városa lesztek.”
 • 4. Pepejeans 2010. október 28. 17:59
  „Kedves Dongó, így igaz. Ezért kellett egy rokon polgármesternek.”
 • 3. Dongó 2010. október 28. 17:10
  „Na látják igen tisztelt Mindszentiek, hát elkezdődött az adósság halmozás. És ez még csak a kezdet, majd Lázár Jancsika diktálja a továbbiakat.
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 2. Falcao 2010. október 28. 16:41
  „Pistikém!Amit elpereskedtek azt az összeget ki a rák fogja majd visszarakni a közösbe?”
 • 1. Pepejeans 2010. október 28. 16:39
  „Nevetséges, amit csinálnak ezek a víziközművesek! Elvárják,hogy a lakosok fizessenek, miközben össze-vissza beszélnek. És meglepődnek,hogy a befizetési arány csökkent. Hány évig húzzák még ki ezzel a hazudozással?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katonákat, sportolókat is ellátnának

Hódmezővásárhely- Fájdalomambulancia, katonák egészségügyi ellátása, sportorvosi tevékenység –… Tovább olvasom