Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Hódmezővásárhely élenjár az integrációban

Az új vásárhelyi közoktatási koncepció szerint megszűnő Szántó Kovács János Általános Iskola diákjainak szülei közül mintegy 90 százalék tudatta az önkormányzattal, hogy szeptembertől melyik másik iskolába szeretné járatni gyermekét – derült ki tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Az új vásárhelyi közoktatási koncepció szerint megszűnő Szántó Kovács János Általános Iskola diákjainak szülei közül mintegy 90 százalék tudatta az önkormányzattal, hogy szeptembertől melyik másik iskolába szeretné járatni gyermekét – derült ki tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón. Nagy Judit oktatási, ifjúsági és sportcsoportvezető szerint mindez azt jelenti, a szülők megértették az átszervezés lényegét.

Ennek oka, hogy a főként hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó Szántóban csökken a gyermeklétszám, illetve elindult a szegregálódás (elkülönülés).

Megírtuk: bezárják az iskolát, a tanulókat pedig más oktatási intézményekbe integrálják. Mindez jövőre 166 szántóst érint majd. Nagy Judit elmondta: a szülőket főként az érdekelte, helyt tudnak-e állni gyerekeik az új környezetben. Kiderült: szakemberek, fejlesztő- és gyógypedagógusok segítik majd a diákokat.

Bátor, de nem vakmerő kezdeményezésnek nevezte a vásárhelyi közoktatási koncepciót a tegnapi sajtótájékoztatón Szűcs Norbert, az Országos Oktatási Integrációs Hálózat régiós koordinátora. A szakember hangsúlyozta: az átszervezéssel Vásárhely élenjár a hátrányos helyzetű gyerekek integrálásában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövidebb útvonal, kevesebb megálló Vásárhelyen

A Szeged és Szarvas között közlekedő buszok hat, a Szeged–Vásárhely gyorsjáratok pedig két… Tovább olvasom