Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Hódmezővásárhely legromantikusabb helyei: a Népkert

Hódmezővásárhely – Sorozatunkban bemutatjuk Vásárhely legszebb, legromantikusabb helyeit, ahol a szerelmesek szívesen töltenek el egy kis időt. Első állomásként a Népkertről írunk, amely egyike a város ízlésesen kialakított parkjainak.
– Tökéletes hely egy kis beszélgetésre, romantikázásra – mosolyog Andi, aki párjával, Petivel majdnem minden nap kilátogatnak a Népkertbe, és hozzák kutyájukat is. Nagyot nevetnek, amikor Frici egy levelet vesz üldözőbe. Mint mondják, azért szeretnek ide kijárni, mert itt minden olyan békés, és különösen ősszel nagyon szép. A Népkert nagy helyen terül el, egy részén modern játszóteret alakítottak ki a gyermekeknek. Ez azonban kerítéssel el van különítve a park többi részétől, így a szerelmesek félrehúzódva élvezhetik egymás társaságát.

Üldögélni, fém libát nézni... Nincs ennél jobb romantikus elfoglaltság a Népkertben! A szerző felvétele
Üldögélni, fém libát nézni... Nincs ennél jobb romantikus elfoglaltság a Népkertben! A szerző felvétele

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Gyakran csak leülünk ide a Libás lány elé a padra, és nézzük, ahogy lehullnak a levelek, és rohangálnak a kisgyerek – magyarázza Peti. Andival mindketten itt laknak a közelben, és ha csak tíz percük van találkozni, mindig a Népkertben teszik azt.

– Van, hogy én egész nap dolgozom, Andi iskolában van, és amikor megszabadulunk, közösen kihozzuk a kutyát ide. Talán az tetszik benne a legjobban, hogy nincsen zaj, az emberek nem rohannak mint általában. Ide az jön, aki pihenni szeretne, vagy csak sétálgatni. – folytatja.

És valóban, az emberek lassan, elmélázva kószálnak, friss levegőt szívnak, és ki tudja mi mindenen gondolkoznak eközben.

Olvasóink írták

 • 15. CsengeleMSN 2013. november 04. 16:22
  „Festessék le a padokat a közmunkásokkal, és betonoztassák ki velük a libás lány medencéjét. Annak a medencének a pereme is össze vissza van repedezve, ráadásul büdös, mert benne erjed minden.”
 • 14. gthomek 2013. november 04. 13:44
  „A nemzeti együttműködés romantikája. A közmunkások is itt romantikáznak miután egy kis levelet szedtek délelőtt. A lepusztult környezet, a szétrohadt padok, a kosz, az összefújt szemét pedig mindenki számára a napnál világosabban bizonyítja hogy az ország jobban teljesít!”
 • 13. mivan? 2013. november 04. 09:45
  „Romantikus? A poshadt szemetes vizével? Minap voltam a gyerekkel a közeli játszótéren, azt is jól összebarmolták már.”
 • 12. CsengeleMSN 2013. november 04. 08:58
  „A képen látható libás lány szobra mellett van egy pad, háttámla nélkül. Szerintem mindenki örülne, ha annak a padnak lenne újra háttámlája. A medence télen, nyáron teli van falevéllel, esővízzel, sárral, szeméttel. Az alumínium lányon és az alumínium libákon kívül az egészet újra kellene betonozni vagy csempézni, és elérni, hogy víz is folyjon belőle.”
 • 11. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. november 04. 06:00
  „"mosolyog Andi, aki párjával, Petivel majdnem minden nap kilátogatnak a Népkertbe, és hozzák kutyájukat is. "
  Irigylem Peti szabadidejét, valószínűsíthető anyagi lehetőségeit már kevésbé 0xD”
 • 10. DÓZER 2013. november 03. 20:46
  „Most mit rinyáltok? A Spar áruföltöltésénél elképzelni sem tudnék kellemesebb háttérzajt egy kis andalgáshoz. Mindezt a futók és bringások között! A benzinkúton pöfögő, a Tóalj utcán dübörgő járművek bűzében! Nekem még a gondolattól is feláll....... a szőr a hátamon.
  Ekkora ökörséget, mint ez a dörgölődző cikk!!!”
 • 9. balihoho 2013. november 03. 06:31
  „Szegény népkert! Területének felét, a profit jegyében, a strand bekebelezte!”
 • 8. Qllancs 2013. november 02. 16:40
  „Kedves Bartha Anett ..a cikk írója !
  A srácod ha ilyen " romantikus " helyre visz CSAK el ....akkor zavard el !”
 • 7. queenmargareth1 2013. november 02. 15:03
  „régen majális aug.20-a volt ott sok fával, bokorral, fűvel...”
 • 6. Hód 2013. november 02. 14:38
  „Felesleges megcsinálni, mivel a részeg "fiatalok" egy-két éjszaka alatt összetörnék, összehánynák az egészet, ahogyan azt a belvárosban is tapasztaljuk...”
 • 5. portis 2013. november 02. 14:29
  „A kutyáknak tényleg jó...”
 • 4. toyotayaris52 2013. november 02. 13:42
  „Valóban koszos,szemetes,avult,elhanyagolt és a hajléktalanok tanyája!! A többi stimmel!”
 • 3. grafika88 2013. november 02. 09:45
  „Én nem romantikusnak látom azt a parkot..inkább egy lepusztúlt helynek ! Se virágok, se bokrok, se PADOK nincsennek ! Ki találta ki ..ezt az ökörséget..hogy romantikus hely ??
  Na e az utolsó hely..ahova én egy csajt elvinnék ! Szégyen amennyi lééét kapott már Vásárhely ljanitól...sok tíz milliárdot ..és csak ennyi eredménye van !”
 • 2. Én2 2013. november 02. 09:07
  „Szép lenne ha nem volna koszos, elhanyagolt. A padok el vannak korhadva nem lehet ráülni és nagyon kevés van belőle.Egyszóval gazdátlan. Lehetne belőle egy nagyon szép parkot csinálni, valamint a kőfal alján is lehetne rendes parkot kialakítani padokkal. A padok hiányonak a városban pedig nem olyan drága pl. a Hősök terén és a Kossuth téren is.”
 • 1. alexy 2013. november 02. 07:40
  „"...és ki tudja mi mindenen gondolkoznak eközben." Hát például azon, hogy hátra ne dőljenek a padokon, ha elméláznak, mert nagyot fognak esni. Illetve, hogy miért nem folyik a víz a "libáslány" lábai alól a medencébe, mint anno.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy év börtön az anyagyilkosnak

Tizenegy év börtönre ítélték azt a hódmezővásárhelyi fiatalembert, aki januárban megfojtotta anyját, majd a már élettelen asszonynak elvágta a torkát. Tovább olvasom