Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Hódmezővásárhely négy évszaka

Tíz év fotóit összegzi ifj. Baranyai Antal közelmúltban megjelent Négy évszak – Hódmezővásárhelyen című fotóalbuma. A kötet képei nem mindennapi módon láttatják a várost és környékét.
Téli kép a városházáról. Fotó: ifj. Baranyai Antal
Hódmezővásárhely és a városkörnyék természetes és épített környezetét ábrázolja az a fotóalbum, amely nemrégiben jelent meg. Ifj. Baranyai Antal fotói úgy láttatják környezetünket, ahogy azt csak kevesek veszik észre a mindennapok során. Az alkotó célja az volt, hogy legyen egy olyan kiadványa Vásárhelynek, amely nemcsak a várost, de a környék természeti szépségeit is bemutatja.

– Tizenegynéhány éve fotózom a természetet, az első gépemet a kisdobosavatásomra a nagymamámtól kaptam. Régi álmom, hogy ilyen könyvem jelenjen meg – mondta a szerző, aki elmondta, valamennyi képhez kötődik valamilyen emléke. A Négy évszak – Hódmezővásárhelyen című könyv igazi csapatmunkában készült.

– Sok fotós barátom, köztük olyan, aki maga is készített már könyvet, mondta el a képekről a véleményét. Az önkormányzat pedig látott ebben fantáziát, így a város segítségével jelenhetett meg az album – árulta el ifj. Baranyai Antal.

A Hintea Máriusz tervezte album erőssége, hogy a képekhez Simonné Bereczki Sára, a szerző egykori tanára, a Bethlen Gábor Református Gimnázium pedagógusa társított találó idézeteket. A könyv ismertető szövegeit Kruzslicz István Gábor, Dömötör János, Kotymán László és Lelkes István írta. Ifj. Baranyai Antal pedig már a következő kötetét tervezi, melyben néprajzi jellegű felvételeket tenne közzé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havránek etikai javaslata

Önkormányzati képviselők és családtagjaik, cégeik összeférhetetlenségéről szóló javaslatot nyújt be… Tovább olvasom