Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Hódmezővásárhely támogatja a brüsszeli irodanyitást

Hódmezővásárhely - Vásárhely támogatja a dél-alföldi érdekképviseleti és információs iroda létrehozását Brüsszelben, és a költségekhez minden évben 6 millió forinttal járul hozzá.
Becsey Zsolt néppárti politikus, európai parlamenti képviselő már régen azzal „bombázza" a dél-alföldi régió megyei közgyűléseit, megyei jogú városait, hogy nyissanak önálló, közvetlen lobbytevékenységet kifejtő képviseleti irodát Brüsszelben. A közelmúltban már csak Szeged és Hódmezővásárhely támogatása hiányzott, egy várost ismét kipipálhatunk: Vásárhely, közgyűlési határozattal, az ügy mellé állt.

Brüsszelben az 1980-as évek elejétől több mint 350 regionális, térségi, kistérségi vagy városi iroda nyílt, és ezekben közel tízezren dolgoznak, nem csupán az uniós, hanem az azon túli fejlesztési források feltárásán, megszerzésén. Ezekhez csatlakozhat szeptemberben a Dél-Alföld is, ekkor nyílhat meg a brüsszeli iroda. Az alapítás előtt a csatlakozók, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye közgyűlése, valamint a megyei jogú városok közhasznú korlátolt felelősségű társaságot (kft.) hoznak létre március 14-én – tudtuk meg Mikecz Pétertől, a polgármesteri hivatal városstratégiai irodájának vezetőjétől. A működést – a közgyűlési határozat értelmében – Vásárhely évi 6 millió forinttal támogatja, és ezt az összeget a költségvetésben előre elkülöníti.

A megnyíló iroda sokat segíthet a pályázati és közösségi érdekek hatékonyabb képviseletében, érvényesítésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhét éve nem ellenőrzik Tömörkény kéményeit

Tömörkény - Tizenhét esztendeje a tömörkényiek maguk oldják meg kéményük takarítását, legalábbis azok, akik ügyelnek a biztonságra. Tovább olvasom