Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Hódmezővásárhelyen akár 490 forintért is kapható menü

Hódmezővásárhely - Munkaidőben az ember alig ér rá ebédelni, ezért nagyon fontos, hogy minél gyorsabban hozzájusson az ételhez. A vásárhelyi Kossuth téren és környékén hat helyen lehet gyorsan ebédelni, menüt enni.
Az utóbbi árai nagyjából azonosak: 490 és 690 forint között mozognak. Többen még délben sem hagyják el a munkahelyüket, futárral rendelnek maguknak valami harapnivalót.

Arra voltunk kíváncsiak, vajon Vásárhely belvárosában dolgozók munkaidőben hol és mit tudnak gyorsan megenni. Ugyanis a munkahelyek többségében kevesebb mint egy óra alatt kell megebédelniük az alkalmazottaknak.

A Kossuth térből nyílik a Zrínyi utca, ahol két étteremben is kínálnak menüt. Az egymástól néhány méterre lévő vendéglő Vásárhely szívében van, így a város egyik legnagyobb foglalkoztatójának, az önkormányzatnak, valamint a bankok, hivatalok dolgozóinak nem kell messzire menniük ebédidőben.

Menüt mindenkinek. A Fekete Sas étterme hétköznaponként tele van vendégekkel. Fotó: Tésik Attila
Menüt mindenkinek. A Fekete Sas étterme hétköznaponként tele van vendégekkel.
Fotó: Tésik Attila

A Liget vendéglőben háromféle menüből is választhatnak az oda betérők. Az A a legolcsóbb, 560 forintot kell érte fizetni A B és a C egy kicsit nagyobb, ezért egy százassal többe kerül. Aki viszont kiszállítással kéri a menüt, jobban jár anyagilag. Ugyanis az A így 500, a másik kettő pedig 600 forintba kerül.

A nem messze lévő Fekete Sas éttermében is lehet menüt enni. Itt azonban a vendégnek nincs választási lehetősége, csak egyféle étel van naponta. Az árával viszont egy kicsit játszhat a vendég. Csütörtökönként előre ki lehet fizetni több napot is, így egy menü 550 forint. Ha ezt nem teszi meg a vendég, akkor alkalmanként 640 forintjába kerül egy-egy ebéd.

A tértől számítva 5-6 perces séta után elérünk az Öszöm-iszomba. A Szent Antal utca sarkán található étteremben kétféle menüből lehet választani. A kisebb adagos, egyszerűbb ételekért 490, a kicsit laktatóbbért pedig 690 forintot kérnek.

Nem csupán helyben lehet megenni, sokan elviszik az ebédet a Fekete Sas étterméből. Fotó: Tésik Attila
Nem csupán helyben lehet megenni, sokan elviszik az ebédet
a Fekete Sas étterméből. Fotó: Tésik Attila

Akinek arra sincs ideje, hogy terített asztalhoz üljön, az sem marad éhen. A Kossuth téren, illetve a Dr. Rapcsák András utca elején két olyan hely is várja, ahol 10-15 perc alatt is megebédelhet. Igaz, ezekben hamburgert, hot dogot és melegszendvicseket kínálnak.

A Sarokházban hot dogot 240-ért vehet a sietős vendég. A melegszendvics ára itt 290 és 410 forint közötti, a hamburgereket pedig 340 forinttól 480-ig kínálják.

A Lucullus ételbár igazi gyorsétterem. Hamburgert 380 és 520 forint között árulnak. Az éhesebbek hamburgeres menüt is vásárolhatnak 650-670 forintért. A 320 forintos töltött lángost, vagyis a pancerottit is előszeretettel viszik el ebédre a közelben dolgozók.

Pizza és rántott szelet az irodákba

Munkavégzés közben is lehet ebédelni, ha az ember futárral rendel magának ételt. A Városház utcában lévő Hordóból sokan ezt teszik. Nemcsak esténként, hanem hétköznaponként 12-től fél 2-ig igen sok motoros, autós kiszállító indul el az étteremtől. A kuncsaftok főleg pizzát rendelnek, amelynek az ára 540 forinttól indul. Frissen sülteket is hoz a futár: egy adag rántott borda sült burgonyával például 860 forint.

Olvasóink írták

 • 9. Írástudatlan. 2008. szeptember 26. 10:31
  „MACKÓ! Mit állsz le ezzel a HELYI-vel vitatkozni? Ne sűlyedjél már olyan mélyre. Hát nem látod hogy Lázár valamelyik pereputtyához tartozik.Csak azt még nem tudom hogy milyen szinten.De egyszer csak úgy is kitalálom ahogy kitaláltam hogy MZ a felesége Lázárnak! MZ=MEGYERI ZITA!!!!Látod azóta se híre sem hanva!Biztosan kiment a tanyára kapálni.Ha ugyan tudja hogy melyik a nyele és melyik a feje.”
 • 8. vásárhelyi gyerek 2008. szeptember 25. 14:28
  „A vásárhelyi gyerekek nem vásárhelyiek? Szerinted?”
 • 7. mackó 2008. szeptember 25. 12:20
  „helyi-ha nem szoktad olvasni a délvilágot akkor ajánlom figyelmedbe, mivel lj. barátod ott mondta, hogy a gyerekeknek csináltatja a barlang fürdőt. Szerintem okosabb lett volna ha azt írja, hogy a vásárhelyeiknek. NEM?”
 • 6. piszkavas 2008. szeptember 25. 11:28
  „Ne hasonlítgassuk már Vásárhely éjszakai életét Szegedéhez! Szegeden 25ezer egyetemista lakik emberek, fiatalok, akik nem a Mónikasót nézik délután. Már csak ez közönséget teremt a kultúrális életnek, meg a háromszor lakosság. Vásárhelyen a kisebbséget támogatják voksokért, nem jut a kultúrára.”
 • 5. Írástudatlan. 2008. szeptember 24. 11:06
  „HELYI!Látod te vagy aki a csomót keresi a kákán.Talán a te véleményedre nem kíváncsi senki.Erre nem gondóltál?Akár milyen hihetetlennek is tűnik én támogatnám egy szinház megépítését!Vagy például már alig várom hogy megépűljön az új múzeum!Ezek látod értelmes dólgok lennének!Ne hogy azt hidd hogy én mindenáron csak Lázárt akarom piszkálni.Ha ezekhez hasonló értelmes dólgokra kőltené a város pénzét nem pedig hülyeségekre akkor azt is díjaznám!Akár minek is tartassz tudok mérlegelni is!!!!”
 • 4. helyi 2008. szeptember 23. 17:37
  „Ha a város színházat építene, akkor megint menne az anyázás, hogy MINEK EZ NEKÜNK ÚGY SEM ENGEDHETJÜK MEG MAGUNKNAK!!!!!
  LÁzár magának építette!!!!
  Nem így van mackó?”
 • 3. mackó 2008. szeptember 23. 16:57
  „orbit- örülök a véleményednek, hogy alvó város vásárhely. Ez teljesen így van sajnos. Itt este egy lélek sem jár, Szegeden mennyivel más este sétálnak az emberek mennek szinházba stb.”
 • 2. orbit 2008. szeptember 23. 14:46
  „Ami a cikkben nincs benne és sok helyen ugyan így van: nem csak a felgyorsult élet hozta magával az éttermek menüztetését. Ha délben nem tartanának menüt és csak a betérő vendégekre és este a vacsorázni kívánó társaságokra alapoznának, akkor már réges-rég bezárhatott volna a legtöbbjük. Nincs már fizetőképes kereslet az esti szórakozóhelyekre és éttermekre. 19 óra után Vásárhely egy halott város... Ennek a boncolgatása viszont már megérne egy misét!”
 • 1. mittomén 2008. szeptember 23. 14:04
  „Már megint egy olyan vásárhelyi hír, ami máshol (sok helyen) is ugyan így van! Mi ez a hülyeség?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilosban járnak a Rózsa utcán

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen a Hódtói városrészt és a belvárost összekötő keskeny Rózsa utcára a tiltás ellenére a Tóalj utca felől is behajtanak a kerékpárosok, de a motorosok, sőt időnként az autósok is. Tovább olvasom