Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Hódmezővásárhelyen augusztus 20-a a csúcs

Vásárhelyen augusztusban négynapos programsorozattal emlékeznek meg államalapításunkról, melynek költsége közel 25 millió forint. A mindszenti önkormányzatnak egyetlen városi rendezvényre sem sikerült pályáznia, de támogatók bevonásával rockfesztivált, motorostalálkozót is rendez.
Vásárhelyen augusztusban négynapos programsorozattal emlékeznek meg államalapításunkról, melynek költsége közel 25 millió forint. A mindszenti önkormányzatnak egyetlen városi rendezvényre sem sikerült pályáznia, de támogatók bevonásával rockfesztivált, motorostalálkozót is rendez. Székkutason néhány millióból lesz falunap augusztusban, Mártélyon viszont pénzhiány miatt nem tartanak meg semmilyen nyári programot.

A nyár országszerte a fesztiválok, a szabadtéri rendezvények időszaka. Ilyenkor számos településen már évek, évtizedek óta szerveznek különféle programokat. Arra voltunk kíváncsiak, az idén Vásárhelyen és környékén milyen eseményekkel várják az érdeklődőket, valamint arra is, mennyit tudnak áldozni egy-egy rendezvényre.

Vásárhelyen június elején szervezték meg a testvérvárosi konferenciát és fesztivált. Erre szinte a házigazdák valamennyi testvértelepüléséről érkeztek küldöttségek, és számos műsorral léptek fel. Az önkormányzat kétmillió forintot költött erre az eseményre.

A város idei nyári legrangosabb szabadtéri programja a négynapos államalapítási megemlékezés. Két helyszínen – a Kossuth téren és az Emlékpontnál – lévő színpadon augusztus 17-e és 20-a között fellép többek között a Cotton Club Singers, a Magyar Rádió Szimfónikus Zenekara, az Apostol, a Kormorán, a Budapest Ragtime Band és a Crystal, de lesz még operettgála, musicalkoktél is. A több ezer vendéggel számoló programsorozat várható költsége 25 millió forint.

A mindszenti önkormányzat az idén nem adott be pályázatot egyetlen városi rendezvény finanszírozására sem. Ennek ellenére júniustól augusztusig különféle programokkal készülnek. Most hétvégén például háromnapos fogathajtó-bajnokságot tartanak, szombaton pedig a helyi civil szervezetek összefogásának köszönhetően aratóünnep lesz.

Július 23-a és 26-a között motorostalálkozónak, augusztus 18-án és 19-én pedig rockfesztiválnak ad otthont Mindszent. A város önereje mellett jelentős mértékben helyi vállalkozók is támogatják ezeket a rendezvényeket.

Székkutason csak kis összeget, 1-2 millió forintot tud az önkormányzat a legnagyobb nyári rendezvényre, a falunapra fordítani. Az augusztus 11-es eseményre ezért nem költséges budapesti fellépőket hívnak, hanem tehetséges helyieket, környékbelieket, akik jóval kevesebb gázsiért vállalnak fellépést.

Mártélyon idén nyáron egyetlen önkormányzati programot sem szerveznek. A nagy hagyományokkal rendelkező Kavalkádot már tavaly sem tartották meg. Ennek oka a pénztelenség. A helyi civil szervezetek 2006-ban életre hívták a Keszegölőt, aminek idei megtartása még kétséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holokauszt áldozataira is emlékeztek Vásárhelyen

A hét végén Vásárhelyen találkoztak és emlékeztek a holokauszt áldozataira az egykori városi… Tovább olvasom