Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Hódmezővásárhelyen ünnepelt Kálmán Imre lánya, Yvonne

Hódmezővásárhely - A hagyományos hódmezővásárhelyi operettgálát a helyszínen tekintette meg a világhírű magyar operettkomponista, Kálmán Imre lánya, az 1936-ban született Kálmán Yvonne. A koncerten édesapja művei is elhangzottak.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A világhírű magyar zeneszerző, Kálmán Imre (1882–1953) Mexikóban és Münchenben elő lánya, a 77 esztendős Kálmán Yvonne augusztus 20-án a helyszínen tekintette meg a vásárhelyi operettgálát, amelyen Kálmán-műveket is színre vittek. Az utóbbi években több országot, várost felkeresett, ahol édesapja alkotásait bemutatták. Vásárhelyre Berlinből érkezett, ahol a legrangosabb szabadtéri színpadon, a Waldbühnén a fővárosi operettszínház német nyelven adta elő a Csárdáskirálynőt.

– Azért döntöttem úgy, hogy ellátogatok Hódmezővásárhelyre, mert Budapesten hallottam arról, hogy az itteni operettgála nagyon színvonalas, országos hírű. Egyébként is imádom az operettet és Magyarországot, ha tehetem, szívesen meghallgatom, megnézem. De az egész világon szeretik ezt a műfajt, Berlinben is nagy sikert aratott a Csárdáskirálynő – közölte Kálmán Yvonne.

Kálmán Yvonne. Fotó: DM/DV
Kálmán Yvonne.
Fotó: DM/DV

A Csárdáskirálynő 2 év múlva lesz 100 éves, erre az alkalomra egy felújított változat készül az operettszínházban, ezzel kapcsolatban jegyezte meg Kálmán Yvonne, hogy ez a darab egyáltalán nem öreg, sőt ahogy múlnak az évek, egyre fiatalabb. Azt is elmondta, szerinte Budapesten és Szentpéterváron állítják a legszínvonalasabban színpadra édesapja operettjeit. A melódiák mindig ott csengenek a fülében. Megkérdeztük, mit jelent számára, hogy Kálmán Imre lánya.

– Ez az élet legnagyobb ajándéka, hiszen nemcsak fantasztikus muzsikus, nagyon jó ember is volt. Az operettjei közül mindegyik a kedvencem, azért nem választottam ki egyet vagy kettőt, mert édesapám is mindig azt mondta: mindegyik műve olyan, mintha a gyereke lenne. És én is az vagyok, vagyis ők a testvéreim – mondta Kálmán Yvonne.

Olvasóink írták

  • 1. vasi 2013. augusztus 22. 14:14
    „"...mindegyik műve olyan, mintha a gyereke lenne. És én is az vagyok, vagyis ők a testvéreim..."

    Nagyon szép, kedves gondolat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy épület lett műemlék Hódmezővásárhelyen

Négy vásárhelyi épület kapott a közelmúltban műemléki védettséget belügyminisztériumi rendelet alapján. Tovább olvasom