Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Hódmezővásárhelyi akció az árvízkárosultakért

Egyik festményének nyilvános elárverezésével szeretne segíteni az erdélyi árvízkárosultakon a vásárhelyi Krajcsovicz Pál. Az Ártér című Sipos-képre hétfő éjfélig lehet licitálni, a vételárat még a jövő héten eljuttatják a Nyikó menti településekre.
Az árverésre bocsátott festményt a vásárhelyi Dominó gyógyszertár kirakatában állították ki. Fotó: Tésik Attila
Az erdélyi Nyikó menti árvízkárosultak javára indított nyilvános árverést egy hódmezővásárhelyi gyógyszerész. Krajcsovicz Pál a birtokában lévő Ártér című festményt, Sipos István zsűrizett, s ötvenezer forintra értékelt alkotását ajánlja föl. A patikus lapunknak elmondta, az Erdélyből érkezett hírek hatására döntött úgy, hogy a karitatív szervezetek mellett ő is segíteni fog, ezután vette föl a kapcsolatot lapunkkal, a Rádió 7-tel és a hódmezővásárhelyi város televízióval.

A nyilvános licit már elkezdődött, harmincezer forintról indult, és hétfő éjfélig tart: addig lehet a 30/267-7777-es számra SMS-ben elküldeni az ajánlatokat. Az üzenetnek tartalmaznia kell az ajánlattevő nevét, címét és az összeget. Azé lesz a kép, aki a legtöbbet kínálja érte. A licit állásáról a www.promenad.hu internetcímen lehet tájékozódni.

A vételárat Krajcsovicz egy erdélyi unitárius lelkésszel juttatja el Erdélybe: oda, ahol a legnagyobb szükség lesz rá. Azt mondta, azért döntött e mellett a kép mellett, mert szerinte a hagyományos szépség híveinek biztosan nagyon tetszik, így várható, hogy sok ember érdeklődését felkelti.

Az árvíz a Nyikó mentén több településen, így a Tamási Áron szülőfalujaként ismert Farkaslakán is pusztított.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az adósság napi probléma maradt

Bár folyamatosan ellenőrzi az osztályok gazdálkodását, Kallai Árpád főigazgatónak nem sikerült… Tovább olvasom