Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Hódmezővásárhelyi diákbálok- örök élmény vagy felesleges pénzkidobás?

Hódmezővásárhely - Nagy hagyománya van Hódmezővásárhelyen az évente megrendezett diákbáloknak, ahol a végzősök többféle nyitótáncot adnak elő. Van aki, többször is részesülhet ebben az élményben, de akad olyan is, aki szerint nem éri meg a befektetett pénz és idő.
- Nagyon sok pénzt, időt és energiát igényelt nem csak a bál, hanem a próbák és az előkészületek is. Mégis életem egyik legszebb estéje volt- vág a közepébe Banka Évi, akinek ez már a második diákbálja volt. Két évvel ezelőtt az Eötvös József Szakközépiskolában volt végzős, és akkor is részt vett az iskola bálján. Idén a Corvin Mátyás iskolába jár, és a jó társaság, barátok és a család kedvéért is vállalta újra, hogy táncol.

- Az idei sokkal jobban tetszett mint a 2012-es. Jobb volt a társaság, jól éreztük magunkat, és ez nagyon sokat számít-, vallja Évi, akinek barátnője és osztálytársa is részt vett az eseményen, ő először tapasztalhatta, milyen érzés táncosként részt venni egy diákbálon.

- Azért vágtam bele, mert ilyen élmény általában csak egyszer akad az életben, és úgy gondolom, hogy ez örökre egy jó emlék marad. Habár fárasztóak voltak a próbák, mégis megérte.

Amikor a költségekről kérdezzük, őket bevallják; természetesen nem volt olcsó mulatság.

A szerző felvétele
A szerző felvétele

- Nekem, mindent összevetve, ruhákat, sminket, meghívókat körülbelül nyolcvanezer forintomba került ez az este. Amin lehetett, megpróbáltunk spórolni, például, nem vettem új cipőt, hanem a két évvel ezelőttit használtam idén is. Mindenben segítettük egymást Barbival, ha kellett kölcsönadtunk egymásnak ezt-azt, a meglepetés tánchoz a pöttyös kendőt is az ő mamája varrta meg. – magyarázza Évi.

- Nekem csak a ruhám volt majdnem negyven ezer forint, de különböző dolgokon így is tudtam spórolni. A hajamat például a bátyám barátnője készítette, mivel ő nagyon ügyes fodrász – avat be minket Barbi.

A párválasztás Évi esetében nem ment egyszerűen; első kiválasztottjával nem voltak egy hullámhosszon így akkor kellett új pár után néznie, amikor már javában zajlottak a próbák.

- Gyermekkori barátomat kértem fel másodjára, és maximálisan teljesített, noha későn csatlakozott be, neki is köszönhetem, hogy ilyen szép lett az este.

Barbi szerencsésebbnek bizonyult; ő már évekkel korábban kiválasztotta a megfelelő társat a tánchoz.

Akadt azonban olyan is az osztályban, aki csak nézőként vett részt az eseményen.

Hegyi Kriszti elárulta, hogy ő is bálozott már egyszer, és nem is gondolkozott rajta, hogy netán idén is csatlakozzon-e a táncosokhoz. Mint mondja, nézőként is nagyon élvezte az estét, de nem bánta meg, hogy végül ő ropta a Fekete Sasban fehér ruhában. Neki az első bálja egy igazi, megismételhetetlen este volt, mivel akkor kérte meg a kezét a barátja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűrészes bringa tolvajok garázdálkodnak Vásárhelyen

Két ember is arról panaszkodott lapunknak, hogy a közelmúltban majdnem tolvajkézre került a kerékpárjuk. Tovább olvasom