Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél egy kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
– Nagyon jól sikerült eddig nekem ez az esztendő – mesélte a vásárhelyi Aranyiné Pósa Edina (képünkön), aki a Kossuth téren friss zöldséget-gyümölcsöt árul. – Kereskedő-vállalkozó iskolát végeztem Szegeden, s állást is találtam magamnak. Nyaralni nem voltam, rögtön munkába álltam. Korábban óvónői képesítést szereztem, de abban a szakmában nem lehet állást találni, ugyanis a gyerekek létszáma nagyon lecsökkent.

Most a kilenc- éves kislányom az egyetlen gyerek, akivel foglalkozom. Nagyon szeretem az embereket, így a váltás nem okozott gondot. Ebben a munkában éppen az tetszik, hogy rengeteg emberrel találkozom naponta, s mindenkihez másként kell szólni, mindenki különbözik a másiktól – szeretek velük foglalkozni.

– Hogy milyen terveim vannak a következő esztendőre? Az biztos, hogy itt maradok, a Kossuth téri kispiaci stand mögött, örülnék, ha megmaradna ez a munkahelyem – osztotta meg velünk elképzeléseit Pósa Edina. – Szeretnék egyszer nyaralni menni, de nem tudom, jövőre megtehetem-e.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem szélesítik tovább jövőre a 47-es főutat

Várhatóan 2006-ban sem jut pénz a 47-es főút négysávosítására – tudtuk meg tegnap a Gazdasági… Tovább olvasom