Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
Fotó: Tésik Attila
Sok-sok munkával, küzdelemmel telt ez az év is, elértem kisebb-nagyobb sikereket – értékelt röviden Csernus Tibor kürtőskalács-készítő, aki a vásárhelyi Kossuth téri karácsonyi vásáron kínálja portékáit.

– Az uniótól sokkal többet vártam, tulajdonképpen minden maradt a régiben. Sőt valami még rosszabb is lett, mint volt. Úgy érzem, hogy az unió miatt a kis- és középvállalkozások szép lassan eltűnnek, mert a multik bekebelezik őket. Szerencse, hogy a kürtőskalácsot még nem kezdték el nagyüzemi szinten gyártani, így még van mit keresnünk a piacon – folytatta a középkorú férfi.

Fia egyetemista, lánya pedig általános iskolás. Csernus Tiborék idejük nagy részét munkával töltik, így keveset lehetnek együtt gyermekeikkel. Viszont a fiatalok is kiveszik részüket a vállalkozásból. Úgy véli, hogy az idei év szinte azonos volt a korábbiakkal. Az ő generációja még nem fogja élvezni az unió adta lehetőségeket, majd csak gyermekeik. A hiányosságot leginkább abban látja, hogy mi, magyarok még nem tudunk európai módon gondolkodni.

Azért pozitív változásokat is tapasztalt az idén, főleg a régióban, s ezen belül Hódmezővásárhelyen. Állítása szerint egy éve látványos elmozdulás történt a városban, egyre több a rendezvény. Korábban alig volt érdemes otthonról kimozdulni, pedig az emberek igénylik az igazi népünnepélyeket.

– A jövő esztendőtől pedig azt várom, hogy több időt tölthessek el családi körben. A sok üzleti tervem közül ha csak egy is bejönne, az nagyon jó lenne – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Liberális ötletek a pénzszűkében

Vállalkozási adókedvezményekkel, ingyenes telekkel lehetne a vásárhelyi ipari parkba csábítani a… Tovább olvasom