Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
– Cél a rendőrtiszti főiskola – vallja Csernák Attila törzsőrmester. Fotó: Karnok Csaba
– Szerencsére ebben az évben is azt sikerült nyújtanom a szakmámban, amit elvártam magamtól – foglalta össze röviden 2005-ös munkáját a vásárhelyi rendőrkapitányság közrendvédelmi járőre, Csernák Attila törzsőrmester.

Legszívesebben az úgy nevezett Vak Bottyán-kupára emlékezett vissza az esztendő történései közül. Ugyanis ezen a versenyen, amelyen a fegyveres testületek csapatai csapnak össze, Attila és három társa az első helyen végzett. Az akadálypályán és a lövészetben nyújtott kiváló eredményért kapott vándorkupát egy évig őrzik.

– Az idei esztendő azért is örömteli számomra, mert diplomát szereztem. Sikeresen elvégeztem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karának általános pedagógiai szakát – folytatta a fiatal törzsőrmester.

Magánélete is jól alakult. Eljutott Görögországba, ahová már régóta vágyott. Ezenkívül sok időt tölthetett kedvencével, az 5 esztendős Ramival, vagyis belga juhászával.

Csernák Attila a következő esztendőtől rendőrként azt várja, hogy a munkáját úgy tudja folytatni, ahogy azt az idén is tette, vagyis maximális odafigyeléssel, eredményesen. Hiába szerzett pedagógiai diplomát, a tanulást nem akarja abbahagyni. Tervei között szerepel, hogy jelentkezik a budapesti rendőrtiszti főiskolára. Mindezt azért, mert a későbbiekben váltani akar, vagyis a közrendvédelmi munkát fel szeretné cserélni a nyomozóira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyákat készítenek fel a szilveszteri tűzijátékra

Egy speciális illatterápiával könnyebben viselik a kutyusok a szilveszteri mulatozással járó… Tovább olvasom