Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve? Fehér József könyvtári digitalizáló

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
Fehér József egy bekötött évfolyamú újsággal. Archiválja a múltat. Fotó: Tésik Attila
Sikeres és eredményes volt ez az esztendő a vásárhelyi Fehér József számára több szempontból is. A leglényegesebb és legjobb ami történt vele, hogy állást talált magának, nem is akármilyet.

– Másfél évi munkanélküliség és negyvenhat beadott álláspályázat után végre a nyáron munkát kaptam a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban. Az a feladatom, hogy a régi, megsárgult, tönkremenőben lévő újságokat digitalizáljam, azaz számítógépes formában archiváljam az utókornak. Nem is számítottam arra, hogy valamikor is itt dolgozhatok, s olyan munkám lesz, amely nagyon közel áll korábbi foglalkozásomhoz. Eredetileg ugyanis újságíró voltam, majd könyvtárosként Maroslelén dolgoztam.

Fehér József álláskeresés közben sem vesztegette az idejét, mint mondja, rengeteg tapasztalatot szerzett, amelyet íróként és költőként is hasznosítani tud. Az idén befejezte regényét, amely jövőre jelenik meg, s hamarosan elkészül meseregényével is.

A következő esztendőtől leginkább azt várja, hogy nyomdafestéket lásson regénye, s reménykedik abban, hogy a pályázatokra elküldött novellái sikert aratnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény kritika a szociális intézményeknek

Meglehetősen kemény bírálatot kapott néhány szociális intézmény Vásárhelyen, miután nemrég… Tovább olvasom