Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Holland játékokat kapott az óvoda

Hódmezővásárhely - A holland testvérvárosnak, Haarlemmermeernek a delegációja még januárban járt az alföldi városban. A hollandok egyebek mellett megnézték, milyen a Janikovszky Éva Óvoda Észak Utcai Tagintézményének felszereltsége, és felmérték, mire lenne szüksége az óvodának.
Ennek eredményeként nemrégiben 700 ezer forint értékben játékokat, elsősorban készségfejlesztő eszközöket – kifestőket, építőkockákat, memóriajátékokat, gyöngyfűzőkészletet küldtek az óvodának – tudtuk meg tegnap Patkósné Dezső Katalin intézményvezetőtől.

Ezeket a nálunk is sikeresen alkalmazott Opstap-program keretében hasznosítják – mondta Tóthné Kecskeméti Katalin, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke. Rövid tájékoztatást is adott a projektről, amelyet adaptálnak a helyi, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre és szüleikre. Utóbbiakat is bevonják a foglalkozásokba, és elsajátíthatják, miként fejlesszék játékosan gyermekük képességeit, szókincsét, fantáziáját és értelmét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pancsolt anyatejtől lett rosszul Benedek

Hódmezővásárhely - Tehéntejjel és tápszerrel kevert anyatejet adott át egy vásárhelyi asszony a most 4 hónapos Kiss Benedek szüleinek. A csecsemő az etetés után hányt, a szülők rögtön gyanút fogtak. Tovább olvasom