Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Hópánik: hármasával vitték a kenyeret

Csongrád megye - Hétfő délután 5 órakor már nem lehetett kenyeret kapni Mindszent egyik boltjában sem. A havazás hírére voltak, akik kora délután hármasával vitték haza a vekniket, hogy lefagyasztva tárolják. Mint kiderült, nem csak Mindszenten történt ilyen.
– Kettő, három, de volt, aki négy kiló kenyeret is vitt egyszerre – mesélte az egyik mindszenti boltban az eladó. Hozzátette, a vásárlók a havazás miatt spájzoltak be, mint a tanyaiak régen. Volt, aki azt magyarázta neki, lefagyasztja,  amit vett, hogy ha nagyobb hó lesz, ne maradjon kenyér nélkül.

A néhány centiméteres hó hírére aznap délután 5 órakor már sehol sem lehetett friss kenyeret venni a városban, de még egy kiflit sem. A Csokonai utcán lévő pékség eladója csodálkozva mesélte, volt olyan vevőjük, aki Hódmezővásárhelyről jött ide, mondván, ott már nem talált kenyeret. Kollégánk hasonlóan járt Tápén, de volt, aki Szegeden sem tudott pékáruhoz jutni – például a belvárosban, a Szent István téren ugyanez volt a helyzet.

Állítólag tegnap délelőtt is akadtak még olyan vásárlók, akik eleve a fagyasztóba vették a kenyeret.
 
 Az ijedség egy napig tartott. Tegnap kora délután jutott elég kenyér a később érkezőknek is.  Fotó: Antal Sándor
Az ijedség egy napig tartott. Tegnap kora délután jutott elég kenyér a később érkezőknek is. Fotó: Antal Sándor

– Január első hetében a forgalom teljesen kiszámíthatatlan. Azt tapasztaljuk, hogy az ünnepek után általában 30-35 százalékkal visszaesik a kenyérfogyasztás. Ilyenkor pihenjük ki a karácsonyi nagy étkezéseket – mondta Gulyás-Szabó Gergely. A Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, a nagyobb településeken szinte bárhol lehet kenyeret kapni, így ott nehezebben fogy el. A kisvárosokban, falvakban ez könnyebben előfordulhat, amikor úgy érzik az emberek, hogy tartalékolniuk kell.

Az időjárás-előrejelzés szerint számíthatunk még havazásra, de 1-4 milliméternél több csapadékról még nem írnak a meteorológusok. Sőt, a hét második felében melegfront érkezik, vasárnapra már 6 fok is lehet, így egyelőre nem kell izgulnunk, hogy a hó miatt a lakásban ragadunk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyasztószekrény a református temetőben

Fagyasztószekrény a református temetőben
A vásárhelyi Herczeg Sándor január 18-áig vár választ, intézkedést nyílt levelében megfogalmazott észrevételeire a református temetőkkel kapcsolatban. Tovább olvasom