Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Horgászni, kocogni, görkorizni járnak tavasszal a vásárhelyiek

Elkezdődött a tavasz, a jó időt ki is használják a hódmezővásárhelyiek. Ki-ki biciklizni, sétálni szeret ilyenkor és akad, aki játszótérre, horgászni viszi a csemetéjét.
- Alig vártuk a tavaszt, mert imádunk kerékpározni - vág a közepébe Szántó Tünde, aki családjával sokszor meg sem áll, míg Mártélyra nem érnek. Mint mondja, nagyon szeretnek gyönyörködni az ébredező természetben. Gyakran kibicajoznak a vásárhelyi vasútállomásra, mert gyermekei, Marcell és Milán szeretik nézni az elsuhanó vonatokat.

Szántó Tünde kisfia a gördeszka királya.
Szántó Tünde kisfia a gördeszka királya.

A hódtói városrészben pár éve épült görkorcsolyapálya, ahová szívesen járnak a fiatalok kikapcsolódni. Közvetlenül mellette új játszótér épült, ahol mindig nagyon sok gyermek játszik. A 6 éves Lili és 9 éves bátyja, Ákos éppen futballoznak, amikor egy fekete kutya ugatva közeledik feléjük. - Nem ijedtünk meg, ismerjük már a Foltit - magyarázza Ákoska, aki kishúgával a környéken lakik, és elmondása szerint sokat lejárnak a Hódtói Sportcentrumba is, ahol kosárlabdázni, fogócskázni szoktak.

Szinte végtelen számú szabadidős tevékenységből választhatunk Vásárhelyen, sportolhatunk, piknikezhetünk. - Szerencsére a nagyobbik fiam már van olyan idős, hogy a nagyapja el meri vinni horgászni - ecseteli Kisné Szatmári Szabina. Kis Álmos Bulcsú nagyon szereti és élvezi ezt az időtöltést. - Ha sikerül halat fogniuk, a kisfiam nagyon büszke, még megpucolni is segít apukámnak. Szabina két kisfiával gyakran lejár a közeli parkba is, habár kisebbik gyermeke még csak most ismerkedik a környezetével, immáron babakocsi nélkül.

A Mártélyi vízpart kedvelt kiránduló hely, sokan járnak ide gyalog, vagy kerékpárral, hiszen Hódmezővásárhelytől nincs messze, és nagyon különleges hangulatot ébreszt az emberekben.
- Éppen beszéltük a férjemmel, hogy ki kellene sétálni - helyesel Szabina, aki azt vallja, a jó idő még a kerti munkához is meghozza a kedvet. A városban sétálva rengeteg kutyást látunk, a gazdik frizbiznek, labdáznak kedvenceikkel, a kertvárosi futópályán pedig egyre többen kocognak. - Ilyenkor a legjobb sportolni, nagyon jól esik, levezethetem a fáradt gőzt - kiáltja egy nő futás közben kérdésünkre, örül-e a jó időnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap a múzeumban

Vénusztól az űrsiklók kerámia hőpajzsáig nyújt betekintést hétezer év kerámiaművészetébe és technológiájába a Tornyai János Múzeum nyílt, családi napja március 8-án. Tovább olvasom