Délmagyar logó

2018. 02. 17. szombat - Donát -2°C | 7°C Még több cikk.

Húga talált rá a kihűlt mindszenti idős férfira

Mindszent - Testvére talált rá hétfő délelőtt arra a mindszenti férfira, aki otthona udvarán hűlt ki. A 62 éves Adler Mihály egyedül lakott édesanyjuk házában. Húga szinte naponta látogatta, próbált gondoskodni róla, hiába.
Saját otthona udvarában hűlt ki egy mindszenti férfi – a 62 éves Adler Mihályra saját testvére talált rá hétfő délelőtt.

– Egy temetésre indultam. Az utcán elcsúsztam a jégen, ezért úgy gondoltam, hogy bemegyek a bátyámhoz rendbe tenni a ruhámat. A kapu résnyire nyitva volt, mindig így szokta hagyni. A ház kulcsa a küszöbön hevert, Mihály pedig az udvaron feküdt élettelenül – mesélte Tóth Sándorné, a férfi húga, aki egyutcányira lakik a bátyjától. Az 58 éves asszony rögtön hívta a férjét és a háziorvosukat. – Alig tudtam tárcsázni, úgy remegett a kezem. Azóta is görcsben van a gyomrom, nem tudok aludni. Tudtam, hogy ivott, de azt nem gondoltam, hogy ez lesz a vége – tette hozzá megtörten Julianna.

Tóth Sándorné édesanyjuk házánál talált rá bátyjára. Fotó: Frank Yvette
Tóth Sándorné édesanyjuk házánál talált rá bátyjára.
Fotó: Frank Yvette

Az asszony szinte naponta látogatta testvérét, utoljára pénteken találkozott vele. A közüzemi számlákért szaladt be Mihályhoz. Ő fizette a csekkeket, hogy biztosan ne legyen elmaradása, ne kapcsolják ki nála a villanyt. A férfi évek óta édesanyjuk házában lakott, Vásárhelyről költözött Mindszentre. Korábban egy tehenésztelepen dolgozott, majd kőműves mellé szegődött. Gyermekei nincsenek, felesége évekkel ezelőtt meghalt.

– Édesanyám, aki szintén pár hónappal ezelőtt halt meg, mindig dorgálta az alkohol miatt, de nem hallgatott rá. Sajnos senkire sem hallgatott. Én is próbáltam lebeszélni az italról, nem sikerült. Azt sem nagyon engedte, hogy gondoskodjam róla. Nem messze laktunk egymástól, mégis ritkán járt hozzánk. Nagyon sajnálom, hogy így kellett meghalnia – mondta Julianna.

A vásárhelyi rendőrkapitányság az idegenkezűséget kizárta, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Olvasóink írták

 • 6. AN 2010. február 04. 08:34
  „Lefogadom, hogy az ujságíró 30 év alatt van. 62 évesen "idős férfi"???????”
 • 5. yuhvan 2010. február 04. 02:10
  „Ez a cikk megint csak arra jó a rosszindulatú emberek bele kössenek valakibe. Már látom előre, hogy milyen ocsmány mocskolódás lesz itt. (remélem nem így lesz). Szerintem senkinek semmi köze ehhez az esethez, de tény és való, hogy a dm azonnal ott van ahol tragédia történik (néha hamarabb is mint kéne).”
 • 4. Csirén 2010. február 03. 09:59
  „Tehát, nem a saját házában hült ki a férfi, mint azt a címben jelzik, hanem részegen a saját udvarán megfagyott.”
 • 3. szegedix 2010. február 03. 07:37
  „Igen, véleményem szerint ezt a hírt majdnem felesleges volt megírni. A Médiának nagy szerepe lenne a MINTA közvetítésben. Talán mégis az lenne jó, ha olyan mintákat közvetítenének, ami előre visz. Ami jobbá teszi az embert. Ma minden az erőszakról, az agresszívitásról, a pusztulásról szól. Nem jól van ez így.”
 • 2. töröggszultán 2010. február 02. 21:17
  „Egyébiránt mi közünk volt mindehhez? Bár a halálos balesetekhez sem sok szerintem.”
 • 1. longwayhome 2010. február 02. 19:05
  „gratulálok a délmagyarnak ismét, pontos cimet esetleg nem tudnának mondani?....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elakadt a sárban a menekülő tolvaj

Lopás közben érték tetten a vásárhelyi rendőrség járőrei a Hód-Mezőgazda Zrt. biztonsági… Tovább olvasom