Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Hullámok csapdájában az író

Hódmezővásárhely - A közelmúltban adta ki Hullámok csapdája című első könyvét a vásárhelyi Borbás Edina. És már biztos, hogy lesz folytatás, mert az elképzelt történetnek csak a feléig jutott az első kötetben az írónő.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Azt szeretném majd elérni, hogy az emberek olvasás közben benne legyenek a történetben, megszólaljanak a szereplők, lássák a helyszíneket, mintha egy filmet néznének. Jó lenne, ha az álmaim eljutnának az emberekhez – mondta az első könyves vásárhelyi írónő, Borbás Edina, akinek nemrég Szegeden mutatták be az Álomgyár Kiadó gondozásában megjelent Hullámok csapdája című romantikus regényét, amely egy lányról szól, aki nyomasztó kapcsolata elől egy hajón játszódó valóságshow-ba menekül. A kötetet az elmúlt télen 3 hónap alatt írta, amelyet közel 1000 példányban terítettek a könyvesboltokban, és az utánnyomást fontolgatják, mert nem jutott mindenhová.

A könyvek már tinédzserként elvarázsolták az írót. Kreált magának hasonló kis sztorikat, és ezek hetek, hónapok alatt történetekké szövődtek. A különbség csak annyi, elhatározta, leírja gondolatait, ötleteit. Első próbálkozása nem ez volt, azt még nem adatta ki, nem érezte arra alkalmasnak; viszont a Hullámok csapdájának biztosan lesz második része, mert az eredetileg elgondolt sztorinak csak a feléig jutott.

Borbás Edina a könyvével. A szerző felvétele
Borbás Edina a könyvével.
A szerző felvétele

– A történet a hajón kívül New Yorkban és Genovában játszódik, ezeken a helyszíneken csak képzeletben jártam, és a cselekményben azért nem jutottam előrébb, mert belemerültem a New York-i „barangolásba". Nem irodalmi szöveget írok, úgy fogalmazok, ahogy beszélek, szlenget is használok. Romantikus lélek vagyok, a Hullámok csapdája krimivel dúsított szerelmi sztori, beleviszek testiséget is, de finomabban és nem olyan mértékben, mint a mai bestsellerekben. A regényt ajánlom a férfiaknak is, megtudhatják belőle, mit gondolunk például a kapcsolatokról, a szexről mi, nők.

Civilben férjével, Nagy Richárddal vállalkozásokat működtet, többek között kertészetet. Két gyermek, Georgina és Viktória édesanyja, az életkoráról nem lehetett faggatni, annak viszont örül, hogy időnként kérnék tőle a diákigazolványt. – Amikor ez a téma szóba kerül, a párom mindig azt mondja, azért vagyok ilyen fiatalos, mert kímél engem. Ami persze nem igaz, többször kapáltam a kertészetünkben. Lehet, hogy egyszer ezt is megírom – ígérte Borbás Edina, aki még elmondta: a második kötet reklámkampányába szeretné bevonni a zenét és testvérét, a musicalszínésznő Borbás Erikát, aki már a mostani bemutatón is dallal kedveskedett neki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gulyásparti Tabáni Istvánnal

Augusztus 23-án és 24-én rendezik meg Mindszenten, a lovaspályán a VI. Szőlő-parti Gulyás Partyt. Tovább olvasom