Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Hűséges maradt szülővárosához

Hódmezővásárhely - Dömötör Jánosnak, az Erzsébet-kórház nyugalmazott radiológus főorvosának a városért végzett munkásságáért Pro Urbe kitüntető címet adtak a március 15-i vásárhelyi díszközgyűlésen.
1948-ban Hódmezővásárhelyen született, a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban 1967-ben érettségizett, majd 1974-ben a SZOTE Általános Orvostudományi Karán szerzett diplomát. A kezdetektől, 2016. december 31-i nyugdíjazásáig a helyi kórház radiológusa, főorvosa volt.

Munkáját mindig legjobb tudásával, lelkiismeretesen, a betegek iránti empátiával végezte, közmegelégedésre. Megjelenésével, hangjával is gyógyított, igyekezett a diagnózist közérthetően elmagyarázni, az ezzel kapcsolatos félelmeket eloszlatni, csökkenteni, ezzel évtizedeken át sok ezer betegében erősítve a hitet, a gyógyulás lehetőségét.

Városszerte tisztelik, szeretik hatalmas munkabírásáért, humanitásáért, azok közé az orvosok közé tartozott, és tartozik a mai napig – hiszen továbbra is dolgozik –, akinek az élete volt a munkája és az Erzsébet-kórház. Kollégái a Dél-Alföldön és országszerte elismerték gyógyító munkáját.
Meglepetésként érte a díj. Fotó: Török János
Meglepetésként érte a díj. Fotó: Török János
– Részben a hűség miatt maradtam a városban, a kórházban. De az az igazság, egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy másutt éljek és dolgozzak – vallotta. Négy gyermeket neveltek fel feleségével becsületben és tisztességben, felsőfokú diplomát adva a kezükbe. Orvosi életpályája, személyisége és magánélete példaként szolgálhat Hódmezővásárhely lakosságának. A díj mégis meglepetésként érte.

– Nagyon megható. Nem számítottam erre az elismerésre. Hiszen egész életemben semmit sem tettem, csak próbáltam hű lenni az orvosi eskümhöz, és arra törekedtem, hogy ne hozzak szégyent a szüleimre. Hozzáteszem: tévedhetetlen orvos még nem létezik, ha mégis lenne ilyen, klónozni kell, és mi elmegyünk krumplit kapálni – mondta mosolyogva.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jancsi és Juliska, mint a mesében

Jancsi és Juliska, mint a mesében
A vásárhelyi Dudás János és felesége, Julianna újabb igennel és gyűrűkkel erősítették meg 60 évvel… Tovább olvasom