Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Húsz év után leépítik az újságot

A mártélyi Kaláris című újság a nyolcvanas évek végén jelent meg először. Kezdetekben még alkalmi kiadvány volt, néhány oldalas terjedelemben. Idővel eklektikus újsággá vált, vagyis a száraz híranyagon kívül riportok, beszélgetések, s egy kis irodalom is színesítette.
A mártélyi Kaláris című újság a nyolcvanas évek végén jelent meg először. Kezdetekben még alkalmi kiadvány volt, néhány oldalas terjedelemben. Idővel eklektikus újsággá vált, vagyis a száraz híranyagon kívül riportok, beszélgetések, s egy kis irodalom is színesítette. Az utolsó szám 2006. december 28-án került a mártélyiak postaládájába.

– Sajnos 2007-ben minden területen megszorításokat kell bevezetnünk, ami alól a Kaláris sem kivétel – mondta Balogh Jánosné polgármester.
Pénzhiány miatt januártól kevesebb oldalszámmal jelenik meg az önkormányzat lapja. Mivel semmi szépirodalmi írás nem lesz benne, csak szigorúan a tényekre szorítkoznak, így Kaláris helyett Önkormányzati Tájékoztató lesz a neve.

A helyiek továbbra is havonta, s ingyen kapják meg a kiadványt. A megszorítás a szerkesztésében résztvevőkre nem vonatkozik, vagyis továbbra is írhatnak bele, csak versek, novellák, riportok helyett községházi híreket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A komp bérlője kifizetné a biztosítást

A mindszenti komp üzemeltetője, Juhász Lajos kifizetné az éves biztosítási díjat, ha cserébe az… Tovább olvasom