Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Húsz pályázat is érkezhet egy új vásárhelyi bérlakásra

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzatnak közel nyolcszáz bérlakása van, de ha még egyszer ennyi lenne, azt is ki tudná adni egy hét alatt – véli a lakosságszolgálati iroda vezetője. Akkora az érdeklődés, hogy egy-egy lakásra húsz pályázat is érkezik.
A vásárhelyi közgyűlés még 2003-ban olyan határozatot hozott, hogy nem lehet a bérlőnek megvásárolni az önkormányzati bérlakást. Az értékesítési stopnak köszönhetően ma már közel nyolcszáz ilyen lakással gazdálkodhat a város.

– A nagy többsége szociális bérlakás, az új építésű, kedvezményes piaci alapú pedig mindössze tíz. Az utóbbiak közül szinte valamennyi az Andrássy utca 28. szám alatt, az úgynevezett Sarokpontban található – tudtuk meg Makó Andrástól, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetőjétől.

Ennek az új bérlakásnak négyzetméterenként 480 forint a havidíja. Fotó: Tésik Attila

Az önkormányzat most hat üres bérlakást hirdetett meg, amelyekre jövő csütörtökig adhatják be az érdeklődők a pályázatukat. A hatból kettő a már említett Sarokpontban van. A nagyobbik 74 négyzetméteres és háromszobás, a kisebb pedig 67 négyzetméteres, két szobával. A két teljesen új, összkomfortos lakás bérleti díja 480 forint négyzetméterenként.

A másik négy viszont szociális alapú bérlakás. Ebből egy összkomfortos, amelynek bérleti díja 200 forint négyzetméterenként. A másik három csak komfortos, amelyek négyzetmétere után 150 forintot kell majd fizetnie az új bérlőnek. Vásárhelyen amúgy a legolcsóbb önkormányzati bérlakásdíj 75 forint négyzetméterenként.

A város azt szeretné, ha olyan bérlők nyernék el a lakásokat, akik már rendelkeznek érvényes vásárhelyi lakáskérelemmel, munkahelyük és jövedelmük is van, a gyermekes családok pedig előnyt élveznek. A lakás- és helyiséggazdálkodási csoporthoz érkező pályázatokat egy tizenöt fős testület vizsgálja meg. Sorrendet állítanak fel, vagyis rangsorolják az igényeket. Ezt pedig elküldik Lázár Jánosnak, ugyanis a végső döntés a polgármesteré.

– Egy-egy lakásra néha húsz pályázat is érkezik, akkora az érdeklődés. Ha még nyolcszáz bérlakásunk lenne a meglévőkön túl, azokat is egy hét alatt ki tudnánk adni – vélte az irodavezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosogatóként kezdte, ma 70 háza van

Mesebeli karriert futott be önerejéből a vásárhelyi Szabó László Londonban. Idehaza 2000 csődbe ment, miután valaki felgyújtotta pizzériáját. Tovább olvasom