Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Húszmillióból újítják fel a házat

Húszmillió forintból újul meg a Tisza Művelődési Ház Mindszenten. Ennyi pénzt a negyvenegy év alatt összesen nem költöttek a létesítményre. A tető rekonstrukciója mellett a nagyteremben a rögzített székeket mobil ülőalkalmatosságokra cserélik, így, Fekete Emil igazgató szerint, többféle módon is hasznosítható – esetleg rendezvényekre is bérbe adható – lesz az intézmény.
Nagy munkában. Szeptember végére kívül-belül megújul az intézmény. Fotó: Tésik Attila
A mindszenti Tisza Művelődési Házra megépülése óta – azaz negyvenegy éve – összesen nem költöttek annyi pénzt, mint az idén egyszerre. Pályázati segítséggel kedvezményes hitellehetőséghez jutott a kisváros önkormányzata, így 20 millió forintot áldoznak a kulturális intézményre.
Kívül-belül egyaránt megújul a ház, ahol már javában dolgoznak a munkások. A legfontosabb a tetőszerkezet rekonstrukciója – magyarázta Fekete Emil, a létesítmény igazgatója, aki már egy évvel ezelőtt is figyelmeztetett: nemcsak kint, hanem az épületben is esni szokott az eső. A sorozatos beázások nemcsak a tetőt tették tönkre, hanem a falakat is.

Nagy változások előtt áll a nagyterem – tudtuk meg Fekete Emiltől. Újakra cserélik a székeket, mégpedig mobil ülőalkalmatosságokra. Ugyanakkor megszüntetik, azaz kiegyenesítik a terem hátsó részének lejtős padlózatát. E munkálatok pedig Fekte szerint változást hozhatnak a művelődési ház mindennapjaiba is. A mobil székek miatt sokkal inkább ki lehet majd használni a nagytermet. Civil szervezeti vacsoráknak, báloknak, mulatságoknak vagy akár családi rendezvényeknek is otthont adhat a művelődési ház.

A rendezvények megszaporodása pedig jót tenne a létesítmény hírnevének. Két évvel ezelőtt ugyanis a helyi képviselők keményen kritizálták a művelődési házat, hiányolták a programokat. Többen úgy vélték, ha nem itt oktatná a zenét az alapfokú művészeti iskola, alig maradna más program a házban. Még a létesítmény vállalkozásba adásának lehetősége is felmerült, ám végül mégis önkormányzati fenntartású maradt a ház. A felújítással most várhatóan szeptember végére készülnek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi Citroënek szerelmese

A francia rendőrök, mentősök által használt Citroën-kisbusza is van otthon Bús Péternek, aki annak… Tovább olvasom