Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Huszonöt mindszentinek lehet új munkahelye

Főként Olaszországba szánt női szandálok, félcipők, csizmák felsőrészei készülnek november elejétől Mindszenten, ahol a szegedi vállalkozó, Csuka Dezső cégének új részlege nyílik. Az egykori bőrdíszműves üzemben kezdik meg a termelést 25 dolgozóval, később azonban az igazgató további létszámbővítést tervez.
Csuka Dezső irányt váltott. Szeged helyett inkább Mindszenten bővíti üzemét Fotó: Tésik Attila
Már biztos, hogy huszonöt mindszentinek jut munka a kisvárosban november elején nyíló, cipőfelsőrészeket gyártó üzemben. Ez csupán a kezdet, árulta el a vállalkozás tulajdonosa, a szegedi Csuka Dezső, ugyanis ha minden jól megy, a jövőben újabb 15 dolgozót szeretne felvenni.

Az üzletember 14 éve üzemelteti a megyeszékhelyen a 33 alkalmazottat foglalkoztató családi vállalkozását. Ahogy fogalmazott: hiába szerette volna fejleszteni cégét, Szegeden nem talált partnerre. Így aztán úgy döntött, máshol alakítja ki új részlegét. Csuka Dezső egyébként hosszú távra tervez Mindszenten. A kisvárosban hagyománya van a cipőkészítésnek, hiszen egykoron két cipőüzem is működött itt. Ezeket ugyan felszámolták, viszont a szakképzett munkaerő megmaradt. Az új üzemben a dolgozók kétharmada regisztrált állástalan lesz. Mintegy negyven százalékuk szakképzett, a többiek betanított munkásként, egy műszakban tevékenykednek majd. A mindszenti önkormányzat vállalta, hogy rendbe teszi az cipőfelsőrészt gyártó részleg telephelyét, az egykori bőrdíszműves üzemet. Csuka Dezsőnek csak az anyagköltséget kellett állnia.

A vállalkozó úgy tervezi, hogy először heti 2-2,5 ezer pár női lábbeli felsőrésze kerül ki a mindszenti üzemből. Később viszont növelni szeretné a termelést. A kizárólag exportra, főként Olaszországba szánt termékek gyártása viszont nagyon igényes munkát követel a dolgozóktól, tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siralmas állapotú kémények

A vizsgált kémények 75-80 százaléka javításra szorul, 8-10 százalékuk pedig életveszélyes –… Tovább olvasom