Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Idén 55. alkalommal lesz Őszi Tárlat Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Idén 55. alkalommal rendezi meg a város és a múzeum a tekintélyes Vásárhelyi Őszi Tárlatot. Ebben az évben is, immáron harmadszor az Alföldi Galéria ad majd otthont a kortárs magyar képzőművészet egyik legismertebb seregszemléjének.
Az 55. „kerek" évforduló ünnepélyességét növeli, hogy 2008-ban az Őszi Tárlattal egy időben lesz látható a XX. századi zseni, Pablo Picasso kerámiából összeállított kiállítás is.

Az Őszi Tárlat műveinek az összegyűjtése Hódmezővásárhelyen és budapesti Műcsarnokban lesz július végén. A kiállítást előkészítői arról döntöttek, hogy a beadandó művek mérete nem lehet nagyobb, mint 180 centiméter; az alkotásokat a tárlatra előkészített állapotban lehet beadni. A zsűrizés augusztus elején zajlik majd le.

Az Őszi Tárlatot és a Picasso-kiállítást szervező Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ munkatársaira komoly munka vár a következő három hónapban, hiszen a szakembereknek egy időben két nagyszabású, országos figyelmet kiváltó tárlatot kell előkészíteniük. Nagy Imre művészettörténész-múzeumigazgató azonban biztos benne, hogy a közgyűjtemény képes lesz megfelelni a fokozott elvárásoknak. „Minden a kiállítás előkészítésében résztvevő számára világos, Hódmezővásárhelyen az utóbbi évtizedekben nem volt példa ekkora kulturális vállalkozásra" – mondja a múzeumigazgató.

A Picasso-kiállítás és az 55. Őszi Tárlat megnyitására a hagyományoknak megfelelően október első vasárnapján 12 órakor kerül sor.

Olvasóink írták

 • 6. Csavok 2008. július 18. 13:00
  „"Írástudatlan."
  Dehogy kóstolgatlak én Téged !
  Sajnálom, hogy ilyen következtetést vontál le szavaimból. A helyesírási hibákat meg ne is említsd többé, nem kell elnézést kérni azért senkitől. Nem attól értékes egy ember, hogy helyesen tud írni vagy kivülről fújja a Hamlet-et. Szerintem attól, hogy képességei szerint szorgalmasan dolgozik, amit csinál azt jól csinálja, a tarsadalomnak, amibenl élünk, hasznaos tagja.
  Valószínűleg ebben a kérdésben eltér a véleményünk, de ez nem olyan nagy baj. Az Emlékpont belekeverése csak az én heppem, szálka a szemembe az RA szoborral együtt.Elnézést !
  Szerintem az Alföldi Galéria elég nagy lenne egy muzeumnak. Nyilván nem olyan klasszikus szépség, mint a szegedi, de a lényeg itt is a beltartalom.
  Fórumozótársi üdvözlettel: Csavok”
 • 5. Írástudatlan. 2008. július 18. 10:14
  „Hát Csavok most csalódást okoztál nekem.Pedig én szinte mindenben egyetértettem veled.Most úgy látszik hogy én kerűltem a kritikád célpntjába.Elkeztél engemet is kóstólgatni csupán csak azért mert szeretnék a Szegedihez hasonló múzeumot.De hidd el hogy nem én vagyok az egyedüli!Csavok én nem tudom hogy te milyen idős vagy?De ha velem egykorosztályú lennél akkor hamar rájönnél hogy az emlékpont az nem múzeum.Az a létesítmény egészen másról szól.A Rapcsák szoborral kapcsolatban itt ezen az óldalon nem nyilatkozom mert ez az egyetlen óldal ami politikától mentes.És jó lenne ha ez így is maradna!Ezt az óldalt legalább tartsuk tiszteletben.Lehet hogy nem tudok helyesen írni és úgy lehet hogy nehézkesen is ólvasok de a képzőművészetet azt nagyon szeretem!Az agy leírhatatlanul csodálatos dolog úgy is mondhatnám a legszebb dolog a világon!Köszönöm a megértésedet.Üdv:Írástudatlan.(Elnézéseteket kérem a helyesírási hibáim miatt!)”
 • 4. Írástudatlan. 2008. július 18. 09:51
  „Hát orbit a próféta szóljon belőlled!!!!Annak szívből tudnák örűlni de úgy lehet hogy más képzőművészetet kedvelő társam is!De valószínű hogy még sokáig kell várnunk az új múzeumunkra.Azért már az is valami hogy tervbe lett véve.Hát nem marad más várnunk kell türelmesen.Ha bár szerintem előbbre vehették vólna a spórtcsarnok helyett.Mert abból immárom már van kettő.Hát ez van.(Bocsika a helyesírási hibákért!)”
 • 3. Csavok 2008. július 17. 20:32
  „Szerintem az Emlékpont kisebb átalakításokkal tökéletes lenne.
  Átfestenék valami normálisabb színre, belül kissé célszerűbbé tennék, a bohóc szobrokat elhelyeznék Rapcsákkal együtt az Alföldi Galéria udvarán. Hoppá, hát nekünk még az is van, ezt majdnem elfelejtettem.
  Talán elég is egy ekkora városnak 3 múzeum, vagy nem ??!!
  Bocsánat, nem ellendrukkel akarok lenni, de örülök ha nem nyertek.
  Talán valakiknek ott fent van annyi eszük, hogy nem adnak egy csomó haszontalan, mint látható többszörözött, beruházásra egy halom pénzt.”
 • 2. orbit 2008. július 17. 13:52
  „Nyugi Írástudatlan! Meglesz! A belváros rehabilitációjára szánt pénz (ha jól tudom a pályázat nem nyert és más forrás kerestetik) túlnyomó részét arra költik. No meg a két templomra. A tervek szerint a Tornyai múzeum a Deák F. utcáig bővülne. A költségek több milliárdról szólnak...”
 • 1. Írástudatlan. 2008. július 17. 13:18
  „Én szívből örúlök hogy még szinvonalasabb lessz az őszi tárlat.Imádom a képzőművészetet.Minden őszi tárlaton ott a helyem!Csak nagyon kár hogy ilyen kicske kis múzeumunk van.Jó lenne egy akkora nagy hogy egy egésznapot betőltő programot nyújtana.Most már jó lenne az emlékpont és a spórtcsarnok után egy nagyobb múzeumot is építeni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leonardo Utolsó vacsorája és Ambrus Attila a falvédőn

Hódmezővásárhely - A huszadik század első felének világára jellemző feliratos falvédőkből nyílik… Tovább olvasom