Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Idén már többe kerül a csatornázás

Az elmúlt évekhez képest az idén többe kerül a szennyvízcsatorna-bekötés a vásárhelyieknek. A Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Rt. ugyanis nem tudja tovább átvállalni a munkálatokkal járó költségek egy részét. Így még tavaly 55 ezer forintot kellett fizetniük az ingatlantulajdonosoknak, addig az idén ennek duplájába kerül a bekötővezeték kiépítése.
Azoknak a vásárhelyieknek, akik eddig nem szánták rá magukat arra, hogy csatlakozzanak a város szennyvízcsatorna-rendszeréhez, a jövőben többe kerül majd a közmű kialakítása. A Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Rt. ugyanis nem tudja tovább átvállalni a munkálatok többletköltségét. A bekötővezeték beszereléséért a lakók tavaly még közműfejlesztési hozzájárulásként 55 ezer forintot fizettek, viszont ezentúl ennek a dupláját, mintegy 115 ezer forintot kell fizetnie annak, aki eddig nem lépett – hangzott el tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón. Csáki Imre, a részvénytársaság vezetője elmondta: az elmúlt 8 évben 8149 lakás csatlakozott a közüzemi szennyvízhálózatra.

Így a 17 ezer 737 belterületi lakásból összesen már 15 ezer 413 csatornázott, ami 87 százalékos lefedettséget eredményez. A még vacilláló ingatlantulajdonosokat is szeretnék ösztönözni a közmű kiépíttetésére. Igaz, ezen otthonok egy részében még a víz sincs bevezetve, s nagyon alacsony komfortfokozatúak.

A társaság egyébként a hálózatra csatlakozás elősegítése érdekében kétmillió forint kölcsönt adott. Ebből a rászorulók részére a polgármesteri hivatal népjóléti irodája 24 ezer forint kamatmentes kölcsönt tud biztosítani, hat havi részletfizetési lehetőséggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János úgy véli, meg akarták félemlíteni

A jobb- és baloldali pártok vásárhelyi képviselői egyaránt elítélik Lázár János polgármester családi… Tovább olvasom