Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Idén újra kinyit a hódmezővásárhelyi sportközpont

Hódmezővásárhely - Tavaly december végén írtunk arról, hogy a kormány addig 17 településen váltott ki 11,9 milliárd forintos ráfordítással PPP-konstrukcióban, vagyis a köz- és a magánszféra együttműködésében épült sportlétesítményeket, tanuszodákat és tornatermeket. Arról számolhattunk be, hogy rövidesen Törökbálinton és Hódmezővásárhelyen is lezárul a kivásárlás.
Vásárhelyen a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény sportcsarnokaként épült Balogh Imsi Sportközpontról és 650 millió forintról van szó. Az állam nemrég ki is vásárolta a CIB Banknak a beruházóval szembeni követelését – tudtuk meg Hegedűs Zoltántól, a HISZK szakmai igazgatóhelyettesétől.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy azonnal kitárul a kapu, és a csapatok edzésekre, a diákok tornatermi foglalkozásokra használhatják a város és a kivitelező K'Art közötti pereskedések miatt több mint másfél éve zárva lévő létesítményt. Még akadnak ügyek, amelyeket a minisztérium kiemelt beruházásokkal foglalkozó államtitkárságán intéznek. Elindult például a felszámolási eljárás a befektető cégnek erre a projektre alapított kft.-jével szemben – közölte Hegedűs. Amíg ez le nem zárul, a Balogh Imsi nem kerülhet véglegesen állami tulajdonba, és csak ezt követően töltheti be újra a funkcióját.

Ez mikorra várható? A HISZK szakmai igazgatóhelyettese elmondta: úgy tájékozódott, vagy ennek a tanévnek a végén, vagy a következő elején veheti újra birtokba az Eötvös a sportlétesítményt. Folyamatosan tartják a kapcsolatot Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárral, Vásárhely korábbi polgármesterével, aki optimistább: szerinte hamarabb, akár tavasszal sor kerülhet erre.

Olvasóink írták

 • 4. Lázárhelyi 2013. február 12. 16:54
  „Ez sportközpont??? Inkább tornacsarnok, nem? De, ha még is portközpontnak nevezhető, legalább teli van sportközponttal a város.”
 • 3. eldorádó 2013. február 12. 13:07
  „hát, tavaly őszre már egyszer ígérték a Balogh Imsi KAréna második megnyitását...”
 • 2. xenopus 2013. február 11. 22:15
  „Az új épület beázik. Remek kivitelezés. Egyre jobban lepukkan az új akkor is ha nincs használva. Fűtve sincs!”
 • 1. Qllancs 2013. február 11. 16:47
  „Hány milliárdot is kapott Vásárhely ..az elmúlt 2 évben ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai lövészet Hódmezővásárhelyen

Háromnapos, éjszakába nyúló lövészgyakorlatot tartanak a Zrínyi Miklós lktanyában február 12-étől 14-éig. Tovább olvasom