Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Ifjúsági krimi vásárhelyi szereplővel

Hódmezővásásrhely - Rendezője, két szereplője is vásárhelyi annak az ifjúsági filmnek, amelyet szombaton délelőtt vetít az m2.
A Kalandok Nagyfülű Artúrral című alkotás ízig-vérig Csongrád megyei alkotás: forgatókönyve a Csengelén élő Nemere István regényéből készült, zenéjét pedig egy szegedi fiatalember szerezte.

Nemere István regényéből készült ifjúsági kalandfilmet mutat be szombaton délelőtt 9 óra 25 perctől az m2. Rendezője és két szereplője is vásárhelyi. A legfiatalabb közülük Nagy Viktor, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákja. Ő tavaly nyáron édesanyja munkatársától tudta meg, hogy szereplőválogatást tartanak Szegeden egy készülő filmhez.

– Nem áll tőlem távol a színpad, hiszen elsős koromban már néptáncoltam, harmadikban pedig az iskolai kórusba is bekerültem – mondja Viktor. – Harmadiktól vágyakozva néztem az irodalmi színpad tagjait, szerettem volna magam is mielőbb közéjük kerülni. Ötödikes koromban teljesült ez a vágyam.

Izgalmas jelenet a forgatásról. Miért kell két rendőr egy gyerekhez? Fotó: DM/DV
Izgalmas jelenet a forgatásról. Miért kell két rendőr egy gyerekhez?
Fotó: DM/DV

– Nagyon izgalmas volt a forgatás, a két helyszínen, Szegeden és Kiskunmajsán a stábbal és a többi szereplővel igazi családias kapcsolatba kerültünk. Még a Nagyfülű Artúr szerepét játszó Vilmával, a szamárral is sikerült barátságot kötnünk, annak ellenére, hogy amikor megismerkedtünk vele, nem nagyon fogadott el bennünket. A forgatás helyszínén viszont már „kezes bárányként" viselkedett, igaz, sokat jártunk etetni, simogatni, sőt én még beszélgettem is vele – mondta Viktor. Szereplése eddig sem maradt titokban, iskolatársai tudják, hogy kalandfilmben játszott. Számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy el kellett felejtenie a széles színpadi gesztusokat, hiszen természetes viselkedést vár el a kamera. Úgy véli, ez a legtöbbször maradéktalanul sikerült is neki.

Viktor vágya, hogy majdan színész legyen. Ehhez már megtette a következő lépést, hiszen sikeresen felvételizett a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámai osztályába. Ősszel ott folytathatja tanulmányait.

A szálak összefutnak

Csipak Emesét, a film rendezőjét a városi tévéből ismerhetik a vásárhelyiek, s szintén helyi tévés a filmben múzeumigazgatót alakító Tóth Attila is. A film arra a pályázatra készült, melyet az ORTT írt ki gyermekfilmek készítésére. Zenéjét a Szegeden élő, a Rádió Majsa zenei főszerkesztőjeként dolgozó Mihály Csaba szerezte.

Olvasóink írták

 • 1. vince sporthorgász 2008. április 04. 09:07
  „Speciális film, speciális szereplőkkel
  legjobb szereplő: szőrös fejű, sárga fogú Vilma
  legjobb kellék: Józsi mackógatyája
  legjobb étel: húsleves léggyel gazdagítva
  http://www.bravofoto.hu/artur/kaland.avi”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panel-, út- és munkaügy a közmeghallgatáson

Hódmezővásárhely - A népszavazás eredményének megtárgyalása után csak néhány napirendi pont megbeszélésére jutott idő csütörtökön a vásárhelyi közgyűlésen a közmeghallgatásig. Tovább olvasom