Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Igény az lenne rá IV.: képviselők adják át a lobogókat

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhely önkormányzata minden igénylőnek ingyen biztosítja a magyar nemzeti lobogót – erről májusi közgyűlési határozat szól. Eddig közel 1000 háztartás élt a lehetőséggel.
– Csókolom, Cseri Tamás vagyok, hoztam a zászlót, amit igényelt – szólt a kaputelefonba tegnap a Dr. Banner János utca 1. szám alatti társasháznál az önkormányzati képviselő. – Éppen most mostam hajat, de lemegyek, mindjárt ott vagyok! – válaszolt Kezes Imréné Terézia, aki a ház nevében élt a lehetőséggel és kért magyar lobogót az önkormányzattól.

Igény az lenne rá IV.: képviselők adják át a lobogókat. Fotó: Imre Péter (galéria)

A vásárhelyi közgyűlés májusban kezdeményezte, hogy a nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) valamennyi helyi ingatlanra kikerülhessen a nemzeti lobogó, és ehhez a város nyújtson segítséget. Minden kérelmezőnek, ingatlantulajdonosnak a négy méret (30×60, 40×80, 60×120 és 90×150 centiméter) valamelyikében ingyenesen biztosítják a zászlót, amelyet a Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. gyárt, az elkészült darabokat a városrészi képviselők „postázzák". Cél, hogy 2014. március 15-étől minden vásárhelyi házon, lakáson közintézményen loboghasson a nemzeti ünnepeken a trikolór – tudtuk meg Göbl Vilmos sajtóreferenstől.

1000 igénylő

Mintegy 2,5 hónap alatt közel 1000 háztartás élt a lehetőséggel és kérte az ingyenes magyar zászlót, folyamatosan lehet igényelni, nincs határidő. A korábban már kézbesített igénylőlapokat a polgármesteri hivatalba kell visszajuttatni postán vagy személyesen a földszint 16-os irodába. A részletekről a 62/530-158-as telefonszámon lehet érdeklődni, de minden információ megtalálható a www.hodmezovasarhely.hu honlapon is.

Cseri Tamás, aki 5 éves kisfiával, Csomborral érkezett a Banner János utcába, elmondta: nagy az érdeklődés, körzetéből eddig mintegy 60-an igényeltek zászlót, az emberek örülnek, és ajándéknak tekintik. – Ha minden házat fellobogózunk, az ünnepeknek varázsa lesz – közölte az önkormányzati képviselő.

– Örülök, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően zászlóhoz jutott a társasházunk – mondta Kezes Imréné Terézia –, már évek óta nem volt lobogónk, az ünnepeken nem tudtunk mit kitenni. A zászlóról több emléket őrzök, volt, amikor „párosban" kellett vinni felvonulásokon a vörössel, volt 1956-ban a lyukas. Most már a helyére kerül minden. Számomra ez szent tárgy, a magyarságot jelenti.

* * *

Igények a delmagyar.hu-n
Igény az lenne rá >>>
Igény az lenne rá II. - 350-en kértek zászlót Vásárhelyen >>>
Igény az lenne rá III.: 604-en kértek zászlót Vásárhelyen >>>

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. papika56 2012. július 29. 16:20
  „T. 25.
  Nekem a Besenyő Pista bácsi jutott erről az eszembe !”
 • 25. Bicska 2012. július 27. 15:22
  „A nénike mondja a képen a kisfiúnak, hogy Tessék kisfiam, jól becsüld meg ezt a zászlót, mert emiatt nem lesz munkahely teremtve a vásárhelyi fiataloknak!”
 • 24. gthomek 2012. július 27. 13:51
  „"a városban értelmes munkát végeznek?"
  Annyi értelme biztosan van mint a közmunkának, ahol a szerencsétlenek neki állnak bokrot vágni, na az a bokor többet nem hajt ki. Elég csak megnézni milyen értelmes munkát végeztek az Ady utcán.

  "Ha minden házat fellobogózunk, az ünnepeknek varázsa lesz - közölte az önkormányzati képviselő."
  "Mintegy 2,5 hónap alatt közel 1000 háztartás élt a lehetőséggel és kérte az ingyenes magyar zászlót, folyamatosan lehet igényelni, nincs határidő."

  EU-s zászlót is lehet igényelni? Mert ugyebár az elmúlt 2 évben 3 MILLIÁRD forint EU pénzt kapott a város....”
 • 23. DMagóg 2012. július 27. 11:15
  „17.mivan? 2012.07.26. 12:46: "... Mi van ha örülök, hogy ingyen hozzájutottam? Erre varrjatok gombot!!!"

  Ingyen a közösből fizetve! Örülünk, hogy Te ennek örülsz! Mi jobban örülnénk, ha saját adományaikból -s nem a közösből- fizetve nagyvonalúskodnának a képviselőnk. A közösből én is tudnék nagylelkűsködni, a sajáomból is ha lenne. Jó kampányfogás! Örülj!

  Persze, örülök én a fellobogózott városnak, csak nem tűnik sem őszintének, sem önzetlennek! Mesterkélt!”
 • 22. airwaves 2012. július 27. 11:01
  „16. vajlingroka
  Tudod, ha a képviselők közösen (jobbos, balos, alsó, felső) közösen vinnék azt a zászlót, akkor még szimpi is lenne a dolog.
  17. mivan?
  Örülök, hogy örülsz.
  De! Elnézve e lobogót, bizonyára irtózatos erőfeszítésbe került az elkészítése és munkát ad több tucat embernek hónapokig. Mondom ezt úgy, hogy jártam már varrodában életemben...
  Másrészt üdvözölendő lenne ez az egész reklámkampány (mert semmi másról nem szól), ha azt csendben, visszafogottan lezongorázná a kitalálója és csak azt vennénk észre, hogy piros-fehér-zöld a város a nemzeti ünnepeken!
  Észrevennénk hidd el és nem kéne minden nap cikk belőle a DM-ben és napi beszámoló a VTV-ben.”
 • 21. Lázárhelyi 2012. július 26. 22:08
  „Én anno igényeltem...
  Sajnos!
  De amikor megtudtam, hogy a közterület felügyelő rám lesz állítva, hogy ki van e rakva épp a zászló kiábrándultam az egészből!
  A képviselő (persze csak fideszes), meg házhoz hozza.
  Ahogy elnézem, se zászlórúd, se zászlótartó...
  Tán szögre kéne akasztani???
  Majd veszek magamnak inkább, és akkor rakom ki, amikor akarom!”
 • 20. booo 2012. július 26. 21:40
  „Ahhha, megtudtuk a tutit ! "Cél, hogy 2014. március 15-étől minden vásárhelyi házon, lakáson közintézményen loboghasson a nemzeti ünnepeken a trikolór - tudtuk meg Göbl Vilmos sajtóreferenstől."

  Nagyon sajnálom a város vezetését hogy ezt a célt tűzték ki maguk elé, pedig elhihetik nekem az emberek jobban örülnének olyan célkitűzésnek hogy mindenkinek legyen munkahelye ! Ezt mikor tűzik ki célként! És nem a minimálbéres közmunkaprogramra gondolok!

  Leírhatnák egyszer, ugyan mennyibe fáj nekünk ez a nagy nacionalizmus !? Mivel gondolom a nagy jólétben nincs is más igényük az embereknek csak a zászló a házakra.
  Ez így elég gáz!”
 • 19. papika56 2012. július 26. 21:39
  „T. 11.
  Ne csak nézz ki a fejedből, olvass és értelmezz -ha tudsz!
  Nem vagyok Vásárhelyi --és zászlóm sincs. De nekem a régi sztori jut eszembe.
  Hány méret készül ?-- nem tudom ,de a képen a hölgy egy zsebkendőnyit vesz át.
  Remélem te a legnagyobból kértél ! Ingyen van és abban több anyag van .”
 • 18. Bicska 2012. július 26. 14:14
  „Az egész város fogjon zászló gyártásba, amerikai zászló, magyar zászló, mindenkinek lenne munkája, a város fő fő profilja a zászló gyártás lenne. Az első magyar zászló gyár Hódmezővásárhelyen.”
 • 17. mivan? 2012. július 26. 12:46
  „Mi van ha nem vagyok "fidesznyik", de igényeltem MAGYAR zászlót? Mi van ha ezt kivételesen jó ötletnek tartottam? Mi van ha akik a zászlót készítik itt ismétlem ITT a városban értelmes munkát végeznek? Mi van ha örülök, hogy ingyen hozzájutottam? Erre varrjatok gombot!!!”
 • 16. vajlingroka 2012. július 26. 12:44
  „airwaves: akkor miért szavazták meg az ellenzékiek is az előterjesztést? az ellenzék is a fidesz mellett kampányol?

  Bicska: ez óriási :) :)”
 • 15. Bicska 2012. július 26. 12:05
  „Annak a lobogónak az árán milyen sok munkahelyet lehetne teremteni!”
 • 14. airwaves 2012. július 26. 11:52
  „Elnézve a fotón látható óriási méretű lobogózászlót, biztosan ökör árban lehet.
  Főleg egy lakóközösségnek...
  Populista, demagóg, nemzetieskedő idióták.”
 • 13. airwaves 2012. július 26. 11:48
  „Akiknek még nem tűnt volna fel ennek a lobogóztatásnak az időzítése, azoknak elmondom:
  Semmi köze a magyarkodáshoz és semmi köze az ünnepe alatti városképhez!
  A polgármester választásra időzítették, ahol a kedves, polgártársaikért vért-verejtéket izzadó, szorgos képviselő urak-hölgyek Pista bátyánk (Lázár Hibátlan János) mellett kampányolnak.
  Ez sem jöhetett volna létre a város és annak adófizetőije nélkül...
  Ennyi!

  Az sem semmi, ahogy a Vásárhelyi Városi Televízió pártatlanul tájékoztat.
  Élén Csorba Marika nénivel.
  Közpénzen.
  Szép kis pert lehetne a nyakába akasztani.
  Persze nem itthon, de a kimenetele nem lenne kétséges...”
 • 12. DMagóg 2012. július 26. 09:24
  „Becsülöm azokat, akik szívük szerint lobogóztak volna, ám a családi költségvetésből erre már nem futotta. Most megtehetik.
  Elítélem azokat, akik csak azért buzgólkodnak, mert ingyen van! Azt is a szegények fizetik! Büszkélkedjenek csak, hogy kértek. Nagy szegénységi bizonyítvány, bár nem szegények! Igaz magyarok? Nem! Számítóak! Szánalmasak!”
 • 11. vajlingroka 2012. július 26. 08:56
  „Qllancs: 4 méret van öreg, így a lehető legnagyobb öngólt rúgtad, ismét. Az osztálytársad pedig valószínűleg nem azért lett milliomos, mert a zászlóból varratott magának inget, hanem mert odafigyelt az iskolában. Ami rólad - a helyesírásod alapján - nem mondható el.”
 • 10. Lixus_kzs 2012. július 25. 22:44
  „Hogy mertek belekötni a magyar zászlóba? Hát milyen emberek vagytok ti, kinek képzelitek magatok? Szégyen gyalázat.”
 • 9. Qllancs 2012. július 25. 21:11
  „Nekem nagyon régen volt egy osztálytársam kb. a 60 s évek végén /álltalános/ és felmászott a rúdra és levette a zászlót és egy inget varratott magának ! Igaz diák volt tizen éves --de megbüntették jól , ma viszont Svéd o. él , kb. 35 éve és milliomos vállalkozó.
  De ebből a méretből NEM futná ki.”
 • 8. booo 2012. július 25. 16:44
  „Először arra gondoltam, dizájnos tornazsákot kap a kisgyerek. Azt viszont nem hiszem el, hogy annyi ész sincs hogy magasra tegyék a zászlót, hogy ne érjék el a tolvajok !

  A zászlósok tényleg a "jó szavazó" csoport!”
 • 7. Bicska 2012. július 25. 16:32
  „Szegény gyerek most még nem érti, de később ő is rájön, hogy semmi értelme nincs ennek a lobogózásnak!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampánycsörték Hódmezővásárhelyen

A Fidesz helyi szervezete és az MSZP is tartott sajtótájékoztatót – ismét találkoztak. A Jobbik közleményben üzent: a párt két Fidesz-jelöltről beszél. Tovább olvasom