Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Így piruettezik az ajándék festményen Lázár János

Félmilliós festményt kapott saját magáról Lázár János ajándékként, L. Simon László államtitkártól. A festményen a Miniszterelnökséget vezető miniszter piruettezik, miközben piros hó esik.
A képet a Godot galériában állították ki ősszel, majd a kiállítás után a művész műtermében kelt el.

Kattints a képre a nagyobb méretért!
Kattints a képre a nagyobb méretért!

- Egy fideszes államtitkár vette meg november végén – mondta a Blikknek Máriás Béla, aki korábban már a Heti Válaszban is megemlítette, hogy eladta a képet. A Blikk ezt követően ment utána az adás-vételnek, de a művész nem kívánta felfedni vásárlója kilétét, mondván évek óta ismeri. A vételár titok, de a vevő úgy félmillióért jutott a nagyméretű, 160 centi magas és 110 centi magas táblaképhez. Ilyen ajándékért az átlag embernek három havi fizetését kellene félretennie.

Lázár János piruettezik, miközben piros hó esik című festményén Lázár vadászzsakettet visel, amely hasonló ahhoz, amelyet az elhíresült fácánvadászata után viselt. Azt Lázár elismerte a Blikknek, hogy L. Simontól kapta a képet, és állítása szerint a hódmezővásárhelyi dolgozószobájáabn rakta ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

83,5 millióból bontják el a Kossuth-iskolát

Nem olcsó mulatság manapság egy 10 ezer négyzetméteres épület elbontása. Hódmezővásárhelyen 83,5 millió forintot költ a város a Kaszap utcai volt Kossuth-iskola eltüntetésére. Tovább olvasom