Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Illegalitásban maradnak a vásárhelyi plakátfiúk

Továbbra is inkognitóban marad a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre: legalábbis lapunk kérdéseire nem válaszolt, és bejegyzését sem kérte senki a megyei bíróságon. Korsós Ágnes jegyző továbbra sem árulta el a titkot, ugyanakkor azt sugallta: nem biztos, hogy az helyezte ki a szocialistákat irritáló vásárhelyi szalagtranszparenseket, aki engedélyt kért rá.
Hétfőn sem kaptunk választ azokra a kérdéseinkre, amelyeket a Hódmezővásárhelyi Fiatalok Baráti Köre nevű szervezet freemailes címére elküldtünk, elektronikus levélben. A helyi MSZP és az SZDSZ által kifogásolt politikai hirdetések állítólagos gazdája még mindig nem lépett a nyilvánosság elé. Nemrég megírtuk, ilyen néven bejegyzett szervezetről nem tud a Csongrád Megyei Bíróság. Tegnap megkérdeztük, kaptak-e a múlt hét óta kérelmet ilyen nevű egyesület bejegyzésére. Nem kaptak.

Múlt heti sajtótájékoztatóján Korsós Ágnes, Hódmezővásárhely jegyzője azt mondta, hogy az ominózus transzparensek megjelenése előtt mintegy két héttel az önkormányzat műszaki irodájához érkezett egy kérelem, melyben építési hatósági engedélyt kért valaki molinók kihelyezésére. A jegyző többszöri újságírói kérdésre sem árulta el a kérelmező nevét.

Tegnap felkerestük irodájában a jegyzőt, s azt kérdeztük tőle, mit szól ahhoz, hogy egy olyan szervezet neve szerepel a molinókon, mely nincs is bejegyezve, így hivatalosan nem is létezik.

– Én sohasem mondtam azt, hogy ugyanaz kérte az engedélyt, aki kirakta a molinókat – válaszolta a jegyző. – Aki az engedélyt megkapja, annak szíve-joga eldönteni, maga él-e a lehetőséggel, vagy átengedi másnak. Itt is ez történt. A transzparensek impresszumára bármit fel lehet írni, nem kell annak a nevét, aki az engedélyt kapta.

Arra kérdésre, mit szól ahhoz, hogy Szegeden a sajtónak kiadják az engedélyért folyamodók nevét, annyit válaszolt: a jegyző saját hatáskörébe tartozik ezt eldönteni Szegeden is, Hódmezővásárhelyen is. Hódmezővásárhelyen ő így döntött, a kérelmező ráadásul direkt kérte, hogy a neve maradjon titokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder János és az álláskeresők

Radikális gazdaságpolitikai váltásra és új kormányra van szükség ahhoz, hogy megváltozzon a… Tovább olvasom