Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ilyen volt a legendás tizenegyeseső

Hódmezővásárhely- Futballmeccsekre járók csalódott vagy unalmas perceiben a nosztalgikus emlékezés főszereplői a régi idők focistái.
S ha a hódmezővásárhelyi stadionban egy-egy meg nem adott 11-esért reklamál a közönség, a legidősebbektől Gábor László egykori játékos, később edző neve gyakran elhangzik. Gábor Laci először meghódította a budapesti Nemzeti közönségét (mint statiszta), a fülemülefüttyével talán még Szeleczky Zita színésznő csodálatát is elnyerte, azután a sportban alakított nagyot. Városunkba a negyvenes évek végén jött. Először a HTVE-ben, majd az Építőkben ördöngös csatárjátékával kedveltette meg magát a focirajongókkal, ráérő idejében pedig a Fekete Sas rendezvényein is bemutatta füttyművészetét. Taktikájához tartozott, hogy szorult helyzetben a tizenhatoson belül olyan fájdalmas arccal – a közönség megrökönyödött felháborodása közepette – tudott összerogyni, hogy a bíró azonnal a tizenegyespontra mutatott.

Amikor már visszavonult, szűk baráti társaságban bemutatta legendás tizenegyesesését: koncentrálva körültekintett, majd vállfáról leesett nagykabátként terült el a földön. Barátai a térdüket csapkodva hahotáztak. Gábor csak feküdt. Azután a nevetés elhalkult. A döbbent csöndben mellé sompolyogtak, és finoman emelgetni kezdték a testét. Akkor Laci felugrott, és már ő nevetett. – Jaj, te! – mondták az élesztgetők. – Már azt hittük, csakugyan bajod esett. Gábor kihúzta magát: – Na látjátok, a bírók is ezt hitték. Akkor még felkelt, sok évvel ezelőtt viszont bemutatta az örökesést: szeme végleg csukva maradt élő csodálói előtt.

Tóth Antal Hódmezővásárhely

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a jégpálya

Hétfő délelőtt elkezdődött az Andrássy út elején felállított mobil műjégpálya lebontása. Tovább olvasom