Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Ilyen volt az első havas munkanap

Hódmezővásárhely - A hétvégi volt az első komolyabb havazás az idei télen. Megnéztük, mennyire nehezítette meg a munkába jutást a hó és a fagy hétfő reggel Hódmezővásárhelyen.
Nem volt könnyű dolguk a gyalogosan munkába menőknek hétfő reggel Hódmezővásárhelyen. Az éjszakai kemény fagyban jégpáncéllá fagyott járdákon szinte csak tyúklépésben lehetett közlekedni. A helyzetet nehezítette, hogy a város egyes részein csak elvétve lehetett felszórt, csúszásmentesített gyalogutakat találni. Nem egy utcában tíz épületből alig egy előtt lehetett biztonságosan végig sétálni.

Az első havas munkanap - GALÉRIA

- A fiam hozott a tüzépről forgácsot. Én azzal szórom be az utat a házam előtt. Nem a legszebb látvány, viszont sokáig megmarad. Nem hordják szét az emberek a lábukkal - meséli a Kertvárosban élő Marika néni.
A legtöbben, a nyugdíjas hölgyhöz hasonlóan fahulladékkal, fűrészporral hintik be a házuk, üzletük előtti útszakaszt, de vannak akik homokkal, hamuval vagy finomabb szemű törmelékkel igyekeznek megakadályozni a baleseteket.

Könnyebb dolguk volt kerékpárosoknak. A város forgalmasabb részein, lényegében hó és fagymentes bicikliutakon lehetett közlekedni. Volt ahol a közmunkások takarították el a havat, máshol éppen a nagy forgalom tette járhatóvá az utakat. A nap közepén már a rövidebb, alacsonyabb forgalmú kerékpárutakon is megkezdték a munkálatokat, de már a délelőtt folyamán belefogtak a közterek vagy éppen a futópálya takarításába is.

Az első havas munkanap - GALÉRIA

Biztonságosak voltak a nagyobb utcák és főútvonalak is, ám a sok helyen még sónedves aszfalt fokozottabb figyelmet követelt az autósoktól. A kisebb mellékutakon és utcákban azonban a nagyobb személyautók is könnyen elakadhattak. Több helyen csak a korábban arra járó autók keréknyomában lehetett közlekedni. Érdemes volt a fedett parkoló nélküli házak lakóinak is a szokásosnál korábban felkelni, hiszen a gyakran közel 15 cm-es hóból csak hosszú és fáradságos lapátolás után lehetett kifarolni.

Mindent összevetve, néhány kritikusabb útszakaszt leszámítva, a hétvégi zord idő ellenére is jól lehetett haladni. A hétvégi viharok alatt a Magyar Közút 220 munkagépe és 600 munkatársa dolgozott az ország útjainak hóeltakarításán és síkosságmentesítésén - derül ki a cég vasárnapi sajtóközleményéből.

Az első havas munkanap - GALÉRIA

A MÁV és a Volán is igyekezett megkönnyíteni a tömegközlekedéssel utazók dolgát. A vasútállomásokat és a város buszmegállóit is csúszásmentesítették.

Olvasóink írták

 • 7. Falcao 2012. december 11. 20:34
  „Mert bár az illetékesem felkészültek a télre. De a hóra nem számítottak.”
 • 6. cslife 2012. december 11. 19:22
  „Sem a parkolók, sem az úttestek nincsenek letakarítva tisztességesen. Sajna egynapi hóesés komoly problémákat tud okozni a városnak. Sajna erre biztosan nem fizetünk adót, javasolnám a képviselő testületnek, hogy találjanak ki valamilyen adót erre az esetre is! :-) Vagy a Képviselő testület szavazza meg, hogy ne essen hó a télen!”
 • 5. Én2 2012. december 11. 13:46
  „Vásáhelyen a belvárosban nincsennek a járdák letakarítva!! Kit is kell ilyenkor büntetni. A buszmegállókban is nagy a hó.”
 • 4. newdog 2012. december 11. 11:54
  „bocsánat a szóismétlésért...”
 • 3. newdog 2012. december 11. 11:13
  „Tavalyihoz képest lényegesen jobbnak látom a helyzetet. Akkor nem tudtam bringával bemenni a központig bringával, s előttünk napokig nem tudták eltakarítani az utakról a havat. Igaz, most nem volt még akkora havazás, de mindenképp pozitív a változás, sűrűbben lehetett látni a hókotrót is munka közben.”
 • 2. hasika 2012. december 11. 09:12
  „Úgy néz ki én sem ebben a városban lakom,mert a "forgalmasabb kerékpárutak le vannak takarítva" nyilván az Andrássy úton nem elég nagy a kerékpárforgalom.
  Igazad van portis már az lenne a furcsa ha tiszták lennének a járdák és az utak ,hisz már évek óta nem takarítják :(”
 • 1. portis 2012. december 11. 08:44
  „Hmmm... én nem ugyanezen a Vásárhelyen élek úgy látom.
  Az utcánkban még ma sincs letakarítva az út, mindez persze nem meglepő, néhány év óta már egyáltalán nem takarítják előttünk a közutat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha kést ránt, én is kést rántok

Több kisboltot is kiraboltak az elmúlt hónapokban Hódmezővásárhelyen. A rendőrség nyomoz, ennek ellenére a kereskedők közül sokan félnek, hogy az esetek újból megismétlődhetnek.
Tovább olvasom