Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Indul a közmunkaprogram Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Segély helyett munkát programot még 2009-ben indította útjára a vásárhelyi önkormányzat.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
Az elmúlt évek alatt folyamatosan bővült a közfoglalkoztatottak száma a városban – hangzott el tegnap sajtótájékoztatón. Almási István polgármester elmondta: március elsejétől újra elindul a Start-munkaprogram, az állam 167 millió forintos támogatásával. A közfoglalkoztatottak bére is emelkedett, egy szakmunkás végzettségűnél 8 órás munkával ez havonta 96 ezer 800 forintot jelent.

– Több ütemben és területen indul program márciustól Vásárhelyen – vette át a szót Nagyné dr. Tari Ibolya, a polgármesteri hivatal munkatársa. Először a mezőgazdasági mintaprogramban foglalkoztatnak 12 főt, akik virágpalántákat nevelnek és vöröshagymát termesztenek. Az erdőtelepítésben 31 fő vesz részt. 103-an a Bodnár Bertalan Oktatóközpont tanösvényét teszik rendbe, felújítják a faelemeket. Március közepétől a belvízvédelemben és a mezőgazdasági utak karbantartásában foglalkoztatnak közmunkásokat – összesen 325 főt, 8 órában. Később 6 órás munkát is terveznek, szeretnék, ha a tavalyihoz hasonlóan több mint 1000 közfoglalkoztatott dolgozna az idén is Vásárhelyen.

Olvasóink írták

 • 2. Írástudatlan 2013. február 27. 13:43
  „Közmunka nem munka! Már olyan értelemben hogy nincs a háta mögött termelés.Csak viszi a pénzt!Így hát a közhasznú munkások is munkanélkülieknek számítanak.A FIDESZ.csak parasztvakítást próbál elérni azzal amikor aszt hangoztassa hogy nagy arányban csökkent a munkanélküliek száma.Továbbra sincsenek igazi munkahelyek és biztos megélhetés sem!”
 • 1. papika56 2013. február 26. 13:31
  „325 főőő. és mennyi a tényleges munkanélküli Vásárhelyen ????
  Cs.megyében : 21 654 fő ..dec.ben. ebből mennyi a registrált vásárhelyen ???
  a 96 800 .- BRUTTÓ BÉR ! mennyi a nettó : kb. 60 e. körül lehet ??
  NEM közmunkahely kell ..éhhhbérért ...rendes, bejelentett, termelő ..normális bérért !!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bögre 20, szekrény 15 ezer forintért

Amerikában régóta divat, de nálunk is egyre többen próbálnak túladni megunt vagy feleslegessé vált holmijaikon otthoni kiárusításon. Tovább olvasom