Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Ingyen dolgoznak a képviselők Székkutason és Mindszenten

Csongrád megye - Lemondtak tiszteletdíjukról Székkutason és Mindszenten az önkormányzati képviselők. Rendszeresen támogat alapítványokat Lázár János vásárhelyi és Botka László szegedi polgármester.
A Hódmezővásárhelyhez közeli Székkutason a képviselők a 20 ezer forintos, Rostás Péter alpolgármester pedig a 30 ezer forintos tiszteletdíjáról mondott le. Az újonnan megválasztott polgármester, Szél István illetménye felét, 100 ezer forintot havonta saját alapítványának számlájára utalja. Az ott összegyűlt pénzt a faluban különböző fejlesztésekre fordítják. Először játszóteret szeretnének építeni, majd az óvoda vizesblokkját akarják felújítani az alapítványi pénzből – tudtuk meg Szél Istvántól.

Mindszenten Zsótér Károly polgármester a 85 ezer forintos költségtérítése feléről, Berta Róbert általános alpolgármester 95 ezer forintos illetményéről és 9500 forintos költségtérítéséről, Kőhalmi Istvánné alpolgármester költségtérítéséről mondott le még az alakuló ülésen. – Az indok egyszerű: a város gazdasági helyzete miatt a február végén záruló felülvizsgálatig nem vesszük fel a pénzt, akkor újratárgyaljuk a kérdést – mondta Berta Róbert. Megtudtuk: a november 28-i rendkívüli ülésen a képviselők is lemondtak tiszteletdíjukról a fenti időpontig.

Lázár János vásárhelyi polgármester évek óta nem veszi fel a költségtérítését. Az új közgyűlés alakuló ülésén bejelentette: ebben a ciklusban sem veszi fel a havi 163 ezer 500 forintos költségtérítését.

A város első embere, valamint a két alpolgármester, Almási István és Kószó Péter rendszeresen támogat alapítványokat.

Botka László szegedi polgármester lapunk érdeklődésére közölte: nem mondott le a neki járó összegekről, viszont feleségével rendszeresen jótékonykodnak. A szegény sorban élő gyerekeket és az oktatást segítő alapítványokat részesítik előnyben.

– Ezt soha nem vertem nagy dobra, mert nem politikai haszonszerzésből teszem, éppen ezért az összeg nagyságáról sem kívánok beszélni – mondta a szegedi polgármester.

Olvasóink írták

 • 13. ziza1 2010. november 14. 11:33
  „Holló: Nem, nem látják be, mert még a narancsköd elborít mindent. Majd talán január 1 után a minimálbér megadóztatása után. A választott első testületi döntésének nem rossz, ahogy a dolgok fejlődnek.”
 • 12. Holló 2010. november 09. 16:19
  „Ingyen hm az ingyenről van elképzelésem de ez nem az amit a cikk szerzője leírt!!!!!!!!
  Nálam az ingyen azt jelenti lemondanak minden juttatásukról mondom minden és mindenki. Nem várom el tőluk az ingyen munkát mert az meg semmit sem ér de ez semmi más mint szemfényvesztés némi önkép szépítéssel. Tehát egy nagy üres lufi a cikk és tartalma.

  Ui: most kérdezzék meg a mindszentieket mennyit is ér a munkájuk a testületnek a napokban robbant csatornázás körüli botrány sorozatnak köszönhetően. Sajnálom azon képviselőket akik ennél többre érdemesek de FIDESZ ismét bizonyított számomra! Kezdem remélni mások is lassan belátják ezt.”
 • 11. FatálError 2010. november 08. 21:39
  „hja”
 • 10. bessy 2010. november 08. 08:24
  „Hát itt van ni, már én is hülyeségeket írok, nov.28-ról lenne szó, ha majd bekövetkezik.
  A cikk ciméről viszont csak az újságíró tehet, merthogy úgy harangozza be, hogy ingyen dolgoznak!!!!! Ez azért attól még messze van.!!!!!!”
 • 9. bessy 2010. november 08. 08:22
  „Szép dolog, hogy részlegesen lemondak a juttatásaikról, de ajánlanám, hogy a majdan bekövetkező november 8-i ülésen, ha rendkívüli, ha nem midenki mondjon le minden juttatásáról, főleg, mert ez egy szolgálat és nem utolsósorban pedig, mert nincs pénz, na és, mert eleddig azt sem láttuk megérdemlik-e.!!!!!?”
 • 8. Filctoll 2010. november 04. 19:19
  „zoltanszabo - Véleményem szerint nincs jogod az OGY képviselőket le léhűtőzni, ugyanis Ők a szabad választásokon a választópolgárok akarata alapján foglalják el helyüket. A választó polgárok akaratát el kell fogadni és tiszteletben kell tartani!”
 • 7. zoltanszabo 2010. november 04. 15:41
  „Kedves 5. Főállásból fizetés ,utánna társadalmi munka.Régen /Kossuth idején /pl. ha beakartak lépni a parlamentbe még a képviselők fizettek a saját vagyonukból ,hogy ott lehessenek.Plyan csodáletos munkahely mint a Parlament épülete ,ez a sok léhűtő meg sem érdemli,hogy ott lehessen.Én voltam bent szinte eláll az ember lélegzete olyan csodáletos,felemelő.”
 • 6. Pepejeans 2010. november 03. 18:20
  „"Megtudtuk: a november 28-i rendkívüli ülésen a képviselők is lemondtak tiszteletdíjukról"- kicsit gyakrabban kéne a naptárt lapozgatni nem? Állítólag ma még csak november harmadika van!”
 • 5. Filctoll 2010. november 03. 17:51
  „zoltanszabo - Igazad van, de ha valóban minden főállású lemondana a pénzről akkor vajon miből élne?

  Szép gesztus!”
 • 4. zsuzsa1 2010. november 03. 16:26
  „Láss csodát, LJ nem veszi fel a költségtérítést, de a parlamentit azt igen! Lásd előző ciklus 18,4 mFt, adózatlanul. Hát mit mondjak, meghatódtam!!!!”
 • 3. zoltanszabo 2010. november 03. 14:30
  „Nagyon szép gesztus!Minden képviselőnek,politikusnak ajánlanám kövessék példájukat.Mindnek még legalább 1-2 másik munkahelye is van.Míg ilyen szegénységben élnek családok,emberek,ennyi munkanélküli van nem is adnék fizetést ezeknek.Csak 1 helyről legyen fizujuk.A politizálni akarnak tegyék meg ingyen!!Csak sajnos rengeteg a kiskapu.Díjjazást lehet más címen is felvenni.Bizottságok stb.rengeteg lehetőség van csak félre vezetik a népet!!!!”
 • 2. csakugyirok 2010. november 03. 12:46
  „Jujj !!!!!!!! Biztos ez ?????”
 • 1. Falcao 2010. november 03. 12:04
  „Juj avassuk szentté a mindszenti képviselőket legott.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb díjakat kapott a Csomiép

Hódmezővásárhely - Átadták a Magyar Minőség Háza díjakat egy budapesti konferencián, és a kilenc… Tovább olvasom