Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Ingyen ebédelnek a rászoruló gyerekek

Közel másfél millió forintot nyert a vásárhelyi önkormányzat arra, hogy augusztusban háromszáz rászoruló gyermeknek biztosítson ingyenebédet. Tegnap tarhonyalevessel és borsófőzelékkel várták a kicsiket és nagyobbakat a Cseresnyés-kollégiumban.
Oroszék örültek a finom falatoknak Fotó: Tésik Attila
Nem szervezetten, hanem egyénileg érkeztek az ingyenes ebédeltetés első napján az érintett gyerekek a vásárhelyi Cseresnyés-kollégium menzájára. Az étkezésre a kezükben tartott biléta jogosította fel őket – a vásárhelyi önkormányzat jóvoltából. A város 1,4 millió forintot nyert arra, hogy mintegy 300 gyermeknek augusztusban ingyen adhasson ebédet.

A menüvel megrakott tálcával óvatosan lavíroztak az asztalokhoz a kisebbek és nagyobbak egyaránt. A tarhonyaleves és a borsófőzelék jó választásnak bizonyult, bár míg a gyerekek ezeket kóstolgatták, a dobozos ivólevet és az ostyaszeletet figyelték – az ebédre ugyanis ez tette fel a koronát.

– Szerintem nagyon jó ez a lehetőség, mert rengeteg családnak jelent óriási segítséget. Öt gyermekem közül négy itt eszik, az ötödik csak azért nem, mert ő már nagykorú – árulta el Oroszné Klivinyi Mária. Az édesanya hozzátette: ikrei évközben is térítésmentesen étkeznek. – Egy ebéd egy gyereknek havonta legalább 3 ezer forintba kerül. Most ennyivel is több marad a pénztárcánkban – tette hozzá az édesanya. A tizenöt esztendős Dávidnak ízlett az ebéd, s a kisebbek is elégedetten álltak fel az asztaltól.

– A nyári napközistáborban részt vevő gyerekek eddig is térítésmentesen étkeztek. Augusztus elsejétől a hónap utolsó napjáig pedig létszámukat a kormány által kiírt pályázat segítségével bővítettük ki – mondta lapunknak Kiss Andrásné, a polgármesteri hivatal népjóléti irodájának vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos vízparti fürdőfesztivál Hódmezővásárhelyen

Több mint tízezren vettek részt az I. vízparti fesztiválon a hét végén Vásárhelyen. A strand három… Tovább olvasom