Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Ingyen ismerkednek az úszással a kisdiákok Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Öröm látni, hogy napról napra ügyesebbek lesznek a gyerekek, olyan érzés, mint amikor egy edző úszója váratlanul bajnoki címet szerez – mondta csütörtökön a vásárhelyi uszodában Bán Sándor szakedző, aki egykori tanítványaival az idén harmadik alkalommal oktat ingyen kisdiákokat.
– Nem áll meg a láb! Nyújtott karral! Ügyesek vagytok! – biztatták tegnap a vásárhelyi uszodában az első, második osztályos gyerekeket edzőik, köztük Bán Sándor, aki immár harmadik éve nyaranta ingyen oktatja a kicsiket. Annak idején a Tiszta Szívvel Egyesületnek ajánlotta fel az ismert szakedző a segítségét azért, mert sokat tesznek a gyerekekért, tiszteletre méltó kezdeményezéseik vannak. Burzon Mária, az egyesület titkára tegnap az uszodában elmondta: azoknak a gyerekeknek szól a 10 napos, 1 órás úszásoktatás, akiknek családja hétvégenként élelmiszercsomagot kap – 100-an vannak. Nekik ajánlották fel a lehetőséget, végül az idén 18-an kezdték meg a tanfolyamot.

– Az iskolával is járunk úszni, de ez más. Játszunk is, kedvencem a kígyózás – mesélte lelkesen az egyik kisfiú, Sándor. Az első osztályos Bogi szerint is nagyon jó kígyózni, igaz, gyakran belepottyan a vízbe az összefűzött színes műagyag karikákról. A kislány megjegyezte: már nagyon szeret siklani, láb- és kartempózni.

A játékos feladatokról nemcsak beszélnek az oktatók, be is mutatják a gyerekeknek. Fotó: Frank Yvette
A játékos feladatokról nemcsak beszélnek az oktatók, be is mutatják a gyerekeknek.
Fotó: Frank Yvette

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Az ügyességi feladatok között hulahoppkarikán is átsiklanak a gyerekek. Bán Sándor nemcsak beszél a feladatról, be is mutatja: nagy lendülettel vetette át magát a karikán.

– Ezek a gyerekek alapszinten sem tudnak úszni. A cél, hogy megszeressék a vizet, erre lehet majd később építkezni. Az elmúlt három évben a tanfolyamon részt vevők 50-60 százaléka szerette volna tovább folytatni az úszást. 5-6 gyerek mind a mai napig úszik is a HSÚVC egyesületnél. Sajnos azonban a többi család anyagilag nem bírta vállalni az 1000 forintos tagdíjat, de még a belépőt sem. Büszke vagyok arra, hogy az egykori tanítványaim felajánlották, segítenének az oktatásban, és arra is, hogy mindezt önkéntesként, egy fillér juttatás nélkül vállalták. Hozzám hasonlóan ők is nagyon élvezik a feladatot. Öröm látni, hogy alkalomról alkalomra ügyesebbek a gyerekek, ez pedig felér azzal az érzéssel, amikor váratlanul bajnoki címet szerez az edző úszója – állapította meg mosolyogva Bán Sándor.

Olvasóink írták

 • 1. anya5353 2013. július 05. 23:48
  „A szentesieknek üzenem: tegnap voltunk a hmvhelyi strandon.
  Úszásoktatás folyt a GYÓGYMEDENCÉBEN!!!!!!Fél 5 és 5 között a medencében voltam.
  A gyerekeim is! Egyik 14 éven aluli, és még így is jóval idősebb, mint az ott oktatott kisgyermekek!!!!
  HOGY IS VAN EZ?:?:::::::
  Amit szabad vásárhelynek, azt nem szabad Szentesnek??????
  Kedves ANTSZ , jó lenne valami egységes elbírálás......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 hétig nem lesz ügyfélfogadás Mindszenten

Igazgatási szünet lesz, így nem lesz ügyfélfogadás 4 hétig, július 15-e és augusztus 9-e között a kisváros polgármesteri hivatalában. Tovább olvasom