Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Ingyenes fagyűjtés a vásárhelyi Kása-erdőben

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is lesz ingyenes, szervezett fagyűjtés a vásárhelyi Kása-erdőben. A tavalyi akció több mint hetven család tüzelőgondját oldotta meg.
Tavaly hetven, szociálisan rászorult vásárhelyi család vehetett részt abban a fagyűjtési akcióban, amelyet a város szervezett számukra. A szegények most sem maradnak ingyenesen beszerezhető tüzelő nélkül.
– Már szervezzük az idei ingyenes fagyűjtést – árulta el Csanki István kisebbségi tanácsnok. Tavaly valamivel több mint hetven család juthatott így téli tüzelőhöz.

Az ingyenes fagyűjtésre jelentkezők a szükséges nyomtatványt a városháza portáján, illetve a kisebbségi tanácsnoktól kaphatják meg. Csanki István hangsúlyozta: szigorúan csak a legrászorultabbak, a legszegényebbek jelentkezését várják.

– Jól ismerem a tavalyi akcióban részt vett családokat. Annak idején magam is meggyőződtem róla, hogy tényleg rászorultak. Úgy gondolom, most is ők jelentkeznek majd – mondta a tanácsnok.

Becslése szerint az idén is a tavalyihoz hasonló mennyiségű, azaz 350-400 mázsa hulladékfa gyűjthető majd össze az erdész irányításával a Kása-erdőben. Csanki István elmondta, hogy az erdőben valóban csak a lehullott gallyakat lehet összegyűjteni, s hazaszállítani. A kiszáradt fákat pedig az akcióban részt vevők számára az erdész vágja és gallyazza majd le. A kisebbségi tanácsnok szerint várhatóan az idén is Újvárosból jelentkeznek majd a legtöbben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kisgazdák Hernádi Gyulát támogatják

Szabó Lajos egykori kisgazda országgyűlési képviselő szerint az FKGP vásárhelyi szervezete… Tovább olvasom