Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Ingyenes helyen tárolják az autókat: pár ember miatt lehet fizetős a vásárhelyi mélygarázs

Ingyenes helyen tárolják az autókat: pár ember miatt lehet fizetős a vásárhelyi mélygarázsAz autósok kihasználják, hogy ingyenes a mélygarázs. Fotó: Antal Sándor
Van olyan parkolóhely, ami egy hete foglalt a Hódi Pál utcai mélygarázsban Vásárhelyen. Az önkormányzat keresi a megoldást, hogy megszüntesse a problémát. Elképzelhető, hogy a jövőben ott is fizetni kell majd.
– Ritkán használom a parkolót, nem tudom, hogy melyik autó mennyit áll itt – mondta Fejes István tegnap a vásárhelyi Hódi Pál utcai mélygarázsban. A férfi ettől függetlenül nem örülne, ha néhány ember miatt fizetőssé tennék itt a parkolást. – Ez szemtelenség és pofátlanság – reagált röviden Varga Róbert arra, hogy a januárban átadott mélygarázsban egyes autók napokon, heteken keresztül nem mozdulnak. Úgy véli, ha másként nem megy, fizetőssé kell tenni a mélygarázst.

– 8-10 hely folyamatosan foglalt a parkolóban, ami nem mehet így tovább. Megoldást kell találni a helyzetre – kezdte Vágó János, Vásárhely belvárosának önkormányzati képviselője.

Ezzel kapcsolatban több lakossági bejelentés is érkezett a képviselőhöz. – A garázst nem azért építettük, hogy csak néhányan használják. Fontos, hogy gyorsan megoldást találjunk a problémára – tette hozzá Vágó János. – Az egyik megoldás, hogy fizetőssé tesszük – folytatta a képviselő, aki szerint elsősorban nem ez a céljuk, a testület egyeztet még a kialakult helyzetről. A garázsban nyáron alakították ki a telítettségszámlálót, amely rögzíti azt is, hogy mennyi ideig foglalt egy-egy parkolóhely.

Az adatokból kiderül, valóban többen is napokig ott tárolják a kocsijukat. A garázs bal oldalán a 13. helyen egy hete áll egy jármű, míg jobbról több autó 2-3 napja van ott.

Vágó János még azt is elmondta, hogy a beruházás pályázatát is meg kell vizsgálniuk, mielőtt megszületik a döntés, ugyanis feltétel volt, hogy a parkoló 5 éven át ingyenes lesz.

Jelenleg Vásárhely belvárosában csak itt lehet ingyen parkolni, egyébként 160 forintot kell fizetni óránként, de már csak egy hónapig. Mint azt korábban megírtuk, januártól 200 forintra emelik a díjat.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letették a vásárhelyi elkerülő alapkövét

Letették a vásárhelyi elkerülő alapkövét
A kopáncsi felüljáró mellett még kettőt építenek, valamint 5 kereszteződés lesz a 12,7 kilométeres… Tovább olvasom