Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 19°C

Ingyenföld az úthoz

Az önrészen túl földjeikből is fölajánlottak egy-egy darabot a kopáncsi gazdák, hogy végre aszfaltos útjuk lehessen. A Csápateleki úthoz csatlakozó dűlő eddig a nagyobb esők után szinte járhatatlan volt. Ezenkívül két másik külterületi út is szilárd burkolatot kap. A beruházás összesen 155 millió forintba kerül.
Nyár végére elkészül az új út Kopáncson. Fotó: Tésik Attila
Nagyszabású külterületi útfejlesztésbe kezdett a vásárhelyi önkormányzat. Ennek keretében három forgalmas mezőgazdasági feltáró utat is leaszfaltoznak. A tervek szerint nyár végére el is készül mind a három beruházás. Az egyik beruházás Kopáncson zajlik. A Csápateleki úthoz csatlakozó út, ismertebb nevén a kopáncsi dűlő eddig földes volt, így nem csupán a környezető földeket, házakat, hanem a kopáncsi tanyamúzeumot is nehéz volt személyautóval megközelíteni.

– Itt 933 méter hosszú és 4,5 méter széles út készül. Jelenleg a padkákat alakítják ki, illetve az aszfaltozást is elkezdték – tudtuk meg Kása Ferenctől, az önkormányzat műszaki irodájának közlekedés- és útügyintézőjétől.

A beruházásban érdekelt gazdák nem csupán önrésszel, hanem földjeik egy-egy darabjának átengedésével is hozzájárultak az új úthoz. Az összköltség 35,5 millió forint, melyből 30 millió a pályázati pénz. A fennmaradó összeget az önkormányzat és a gazdák közösen állják.
Külső-Batidán a Vásárhelyt Makóval összekötő, kicsivel több mint két kilométer hosszú utat is felújítják. Mivel itt nem lehet négy méternél szélesebbre építeni az utat, öt helyen egy-egy 18 méter hosszú és 2,5 méter széles kitérőt is ki kell alakítani. Itt most folyik az útalap készítése.
A külső-batidai munkálatok összesen 66,6 millió forintba kerülnek. Az összegből 58 millió forint két sikeres pályázatnak köszönhető.

A harmadik fejlesztés keretében leaszfaltozzák a Csomorkányi utat Erzsébettel összekötő szakaszt is. Itt még az építőknek várniuk kell arra, hogy a szakemberek végezzenek a régészeti feltárással. E beruházás összköltsége 53 millió, melyből 47 millió forintot pályázaton nyert a város.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyitott a vásárhelyi főposta

Többen még az Alföldi Galériában akarták elintézni tegnap reggel postai ügyeiket Vásárhelyen. Pedig… Tovább olvasom