Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Ingyentelkek a vásárhelyi belvárosban

A vásárhelyi önkormányzat a belvárosban folytatja a fiatalokat segítő ingyentelek-akcióját. Várhatóan a Nagy Sándor utcai Aranyossy Ágoston Általános Iskola területét mérik majd ki a fiatalok között.
A vásárhelyi közgyűlés megszüntette a Nagy Sándor utca 9. szám alatti épület helyi védettségét, amelyet valószínűleg lebontanak. Az épületben működő Aranyossy Ágoston Általános Iskola a normatív támogatások és a gyermeklétszám csökkenése miatti összevonásokat követően megszűnő, kiürülő Szántó Kovács János Általános Iskola Szék utcai épületébe költözik, ahol ősztől jobb körülmények között folytatódhat a fiatalok képzése.

– A Nagy Sándor utcai ház nem felel meg a korszerű oktatási feltételeknek – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Varga András önkormányzati képviselő –, a felújításra, rekonstrukcióra pedig nagyon sokat kellene költeni. Ezért elképzelhető, hogy elbontásra kerül az épület, de erről később dönt a közgyűlés. A lényeg, hogy Vásárhely folytatni kívánja a fiatalokat segítő, a fiatalokat a városban tartó ingyenes építési telket osztó programját, és ilyenre a belvárosban – az említett létesítmény udvarán és területén – először kerülhet sor.

Még erről sem született végleges döntés, viszont egy-két hónapon belül – de lehet, hogy már a június 7-i közgyűlésen – pont kerül az ügy végére. A szándék megvan, és más alternatíva nincs a hasznosításra. A közel háromezer négyzetméteres területen öt-nyolc telek alakítható ki; tulajdonképpen a ház sorsa is ettől függ, az előzetesen megfogalmazott cél ugyanis az, hogy minél többet oszthassanak ki a fiataloknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldségesek, piaci árusok a vásárhelyi utcákon

A nagyáruházak, zöldségesek, piaci árusok mellett utcai árusoktól is vehetünk zöldséget, gyümölcsöt… Tovább olvasom