Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Integrált nevelés

Hódmezővásárhely önkormányzata konzorciumi partnereivel vett részt azon a pályázaton, amelyet Kéz a kézben címmel a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek integrált nevelésére írtak ki. A város több mint 47 millió forintot kapott.
A vásárhelyi önkormányzat konzorciumi partnereivel (a Janikovszky Éva Óvoda, a Szent István, a Tornyai János, a Tarjáni, a Liszt Ferenc, a Klauzál Gábor Általános Iskola, a Németh László Általános Iskola és Gimnázium, a Kalmár Zsigmond Szakközépiskola és Szakiskola, és a Napraforgó Tanodáért Egyesület) Kéz a kézben címmel pályázatot nyújtott be a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek – kétezernél is több van Vásárhelyen – integrált nevelésével kapcsolatban. A város által igényelt összeg 50 millió volt – önrész nem kellett –, ebből 47 millió 354 ezer forintot nyertek.

– Komplex, az iskolarendszer teljes átszervezésén alapuló hosszú távú projektet indítunk – mondta Tóthné Kecskeméti Katalin, az oktatási-, kulturális-, ifjúsági- és sportbizottság elnöke –, amelynek célja, hogy a városrészek iskoláiban minden gyermeknek egyforma színvonalú oktatást biztosítsunk. Ezzel is megteremtve az esélyegyenlőséget.
A rajt most pénteken lesz, a teljesítés határidejét pedig a kiírók 2008. február 28-ában határozták meg. Az összegből a konzorciumi intézmények hozzávetőlegesen egyenlő arányban részesülnek.

– A pedagógusok továbbképzésével, felkészítésével kell kezdenünk – árulta el Nagy Judit, a városstratégiai iroda oktatási-, ifjúsági- és sportcsoportjának a vezetője –, ahol a speciális módszertan, a közösségépítés lesz a legfontosabb téma. Ez végül is minden vásárhelyi általános iskolás gyermeket érint, mert csakis így, például közös programokkal, kirándulásokkal lehet a közösség egyenrangú részévé tenni a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az üzletek árából vett lakásokat a vásárhelyi önkormányzat

Tíz lakást vásárolt az idén önkormányzati bérlakásnak a vásárhelyi önkormányzat az év végén eladott… Tovább olvasom