Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Intenzív terápiás hét kicsiknek

Hódmezővásárhely - Ma zárul az az intenzív terápiás hét, amit a pedagógiai szakszolgálat vásárhelyi tagintézménye rendezett. A programokon olyan gyerekek vettek részt szüleikkel, akiknek fejlesztése több odafigyelést, szakértelmet kíván.
– Bence, rajzolsz valami szépet Ildikónak és anyának? – kérdezte Muladi Zsolt 4 éves kisfiától, aki lassan elkezdte ábrákkal, formákkal megtölteni a fehér papírlapot. Az édesapa elmondta: minden lehetőséget megragadnak, hogy javítsanak megkésett mozgásfejlődésű gyermekük állapotán. – Ez hosszú távú folyamat, de feleségemmel azt tapasztaljuk, szinte foglalkozásról foglalkozásra és minden tekintetben javul Bence állapota. Érdekes és jó volt a lovasterápia, a vízhez szoktatás és a napi közös torna – sorolta Muladi Zsolt.

A kora gyermekkori intenzív terápiás hetet – a gyerekek és a szülők részvételével – a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Hódmezővásárhelyi Tagintézménye rendezte, amely tavaly szeptember 1-jétől végzi a gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés, oktatás és gondozás feladatát – tudtuk meg Hegedűs Ildikó tagintézmény-vezetőtől.

Muladi Zsolt azt tapasztalta, foglalkozásról foglalkozásra javul fia, Bence állapota. A szerző felvétele
Muladi Zsolt azt tapasztalta, foglalkozásról foglalkozásra javul fia, Bence állapota. A szerző felvétele

– Nagyon fontos feladatnak tekintjük, hogy minél korábbi életkorban segítséget nyújtsunk a rászoruló kicsiknek és szüleiknek. A szolgáltatást igyekszünk bővíteni, ezért rendeztük meg a hétfőtől péntekig tartó terápiás hetet, de a feladatot a hétköznapokban is ellátjuk – tette hozzá.

– Ez az első ilyen programunk, amelynek célja főként az örömteli együttlét, a közösségi élet „gyakorlása" volt, ugyanis nem mindegyik 3-4 évesünk jár bölcsődébe, gyerekek közé – mondta Varga Ildikó, az intenzív terápiás hét vezetője. A programokon naponta négy-hét család vett részt. Az alternatív módszerek sikeresen egészíthetik ki, eredményesebbé tehetik a mindennapos munkát, fejlesztést.

– Ezzel zártuk le az eltelt egy évet, azért is szükség volt erre, mert gyerekeink közül több ősztől óvodás lesz, kikerül a korai fejlesztésből. A legfontosabb tapasztalat, hogy tudtunk az otthoni neveléshez tanácsot adni a szülőknek, és mindenki jól érezte magát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több látszik az élményfürdőből

A medenceteret már kialakították, jelenleg a tartószerkezetet készítik a szakemberek az 500 millió… Tovább olvasom