Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Interneten a vásárhelyi képviselők vagyonnyilatkozata

Hódmezővásárhely - A közgyűlés 24 tagja közül az egyik legszerényebb anyagiakkal a szabad demokrata Takács Róbert bír, többen gyűjtenek festményeket, elsősorban vásárhelyi alkotóktól.
A vásárhelyi képviselők alapdíja havi bruttó 100 ezer 490 forint, ehhez bizottsági tagként 20, bizottsági elnökként 25 ezret kaphatnak, a tanácsnoki javadalmazás pedig 60 ezer. Felügyelőbizottsági tagságból (Zsigmondy, HVSZ) is származhat jövedelem, 70-től 180 ezer forintig.

Lázár János polgármester felerészben tulajdonosa – amint arról már 2006-ban is beszámoltunk – egy 779 négyzetméteres ingatlannak, és a rajta álló 160 négyzetméteres lakóháznak, autó nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Vásárhelyen, Mindszenten és Mártélyon rendelkezik szántóval, előbbi két településen több helyen is. Vagyonnyilatkozatában festményeket, egyéb műtárgyakat, bútorokat sorol fel, de kiderül az is, hogy 15 milliója van befektetési alapban, 5 milliós életbiztosítással, 6 millió 100 ezer forint készpénzzel rendelkezik, és 3 millióval tartozik pénzintézeteknek. Továbbra is igazgatósági tag a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt.-nél, amiért havonta 82 ezer forintos juttatásban részesül. Polgármesterként bruttó 545 ezer forint a tiszteletdíja.

Közgyűlési pillanatkép. Többen gyűjtenek festményeket, főleg vásárhelyi alkotóktól. Fotó: Tésik Attila
Közgyűlési pillanatkép. Többen gyűjtenek festményeket, főleg vásárhelyi alkotóktól. Fotó: Tésik Attila

Az alpolgármesterek – mindkettejük havi javadalmazása bruttó 515 ezer forint – közül Almási István (Fidesz–MDF) nyugdíjas óraadóként bruttó 92 ezer 600 forintot keres, és továbbra is a 2003-as Nissan Almerát hajtja. 1968 óta felerészben tulajdonosa egy 306 négyzetméteres teleknek és a rajta épült 98 négyzetméteres háznak. Eddig 2 millió forintot tett félre. Ezek a számok nem változtak, akárcsak Kószó Péternél (Tiszta Lap Egyesület): 631 négyzetméteres telken 120 négyzetméteres lakóház, 1994-ben vásárolt Audi 80L, ezerdarabos könyvtár mintegy 1 millió forint értékben. Megtakarítása 900 ezret tesz ki, ami 2006 óta 1,6 millióról csökkent ennyire.

Az ellenzék vezéralakja, Hernádi Gyula (MSZP, frakcióvezető) felerészben tulajdonosa egy 470 négyzetméteres ingatlannak és a rajta lévő 230 négyzetméteres háznak. Audit és Toyotát hajt, 33 százalékban tulajdonosa a Vitafem 2000 Kft.-nek és 50 százalékban az Ultra Gyneco Kft.-nek. A megtakarított készpénze 2 millió forint, a pénzintézeteknek 4,5 millióval tartozik.

Munkában a közgyűlés tagjai. Ingatlanja mindenkinek van. Fotó: Tésik Attila
Munkában a közgyűlés tagjai. Ingatlanja mindenkinek van. Fotó: Tésik Attila

A testület huszonnégy tagja közül az egyik legszerényebb anyagiakkal Takács Róbert (SZDSZ) bír: a képviselői díjazáson (120 ezer 490 forint) kívüli jövedelme 82 ezer 800 forint, ügyvédjelöltként dolgozik. Továbbra is egy 55 négyzetméteres szegedi lakás haszonélvezetével rendelkezik, tavaly vásárolt egy Opel Astrát, 2006-os vizsgálódásunkkor nem rendelkezett gépjárművel, „eltűnt" viszont 950 ezres megtakarítása. A nyugdíjas tanárnő, Tóth Sándorné (MIÉP), felerészben tulajdonosa egy 69 négyzetméteres lakásnak. Ez sem változott.

Általában

Ingatlannal valamennyi képviselő rendelkezik, vannak, akik többel is, ezek között lakás, nyaraló, garázs, szántó, tanya, zártkert, piaci pavilon és gyümölcsös is található. Az értékpapír, az életbiztosítás és személygépkocsi is általános, érdekesség, hogy Rárósi Imre (Fidesz–MDF) egyedi sportcélú hajót, Hegedűs Zoltán (Fidesz–MDF) pedig Gilera motorkerékpárt birtokol. Festményeket, elsősorban vásárhelyi alkotóktól és más műtárgyakat többen gyűjtenek; és a különböző kft.-kben, rt.-kben való érdekeltség, tulajdonosi rész, esetleg saját cég is előfordul. Jellemző, hogy a képviselőség mellett tovább űzik főfoglalkozásukat, szakmájukat.

Olvasóink írták

 • 9. Csavok 2008. június 27. 13:24
  „Természetesen nem gondoltam komolyan, hogy a mi kedves, "photoshopos" műmosolyú pm-ünk a saját pénzéből finanszírozta a kisfia szülinapi buliját. Talán ki sem nagyon derült volna sokminden, ha nincsenek azok a nevezetes viselkedési problémák. Úgy látszik akár milyen nagy emberek is jöttek össze mégis a biológiai törvények érvényesültek vagyis az emésztőrendszerük ugyanannyira hasonlít a házisertésére, mint a mienk, mezei polgároké. Így aztán fel is kavarodott a gyomor a sok alkohol hatására, csak probléma az, hogy mi el sem érjük ezt a fokozatot vagy hazamegyünk, esetleg időben elérjük a budit. De persze a politikus más embver, Ő megteheti , hogy telehányja Pajtásaival az egész strandot.
  GRATUÁLOK, aranyosak vagytok és mindezt valószínűleg (csak a "Bizonyítékot" kedvéért írtam így, gondolom a "GUNDEL"számlák körül is minden rendben, hisz a módszerek megvannak erre) közpénzből.
  Nekem is van két gyerekem, hétfőn megyek és kérek pénz, megígérem csak a Bagolyvárban tartok bulit és kijövünk űgy 50ezerből.
  Jól mondta Makovecz, a vásárhelyi ember "cselédagyú" ha nem a Fideszre szavaz, Szerintem meg akkor lett "cselédagyú", amikor ezeket választotta meg másodszorra is. Egyszer bárki elkövethet egy hibát, de aki ugyanazt a hibát mégegyszer meglépni az már sajnos ostoba.
  Úgy hallottam a szülinapról van máshol is néhány szó a hálón. Segítsen valaki és tegyen be egy linket !”
 • 8. pederzoli 2008. június 27. 10:41
  „Végül is mínusz háromszáz millióval zárta a tavalyi évet a strand,ez az egy buli már nem oszt,nem szoroz. Másnap lett volna valamilyen vízilabdameccs,ami előtt közölték a vendég csapat vezetőivel,hogy vagy később játsszák le,vagy hazamennek. A vendégek távoztak.
  De ha így volt,akkor ennek a vlv.hu-n is nyoma kell legyen.”
 • 7. .................... 2008. június 26. 20:04
  „A strandos buliról én is hallottam. Állítólag úgy be volt nyomva mindenki, hogy össze-vissza hánytak mindent. Még a medence vizébe is jutott. A fürdő alkalmazottait a hallgatásért cserébe ha igaz meg akarták kenni, de azért valahogy kiszivárgott az ügy. A BMW-s jómadár ittasan ment neki a falnak, aztán elindult hazafelé és a rendőrök is lemeszelték ...”
 • 6. Barbapapa 2008. június 26. 11:19
  „Kedves kurili te ismered a jogszabájt akkor miért nem a pm-től követeled meg a betartását, miért nem írja be a nyilatkozatba a fővárosi lakást a balatoni nyaralót,stb,stb,stb? vagy tőle nem mered megkérdezni? (nyuszi vagy).”
 • 5. Csavok 2008. június 26. 10:24
  „Az a kérdés, hogy a 6.1millió forint a strandon rendezett szülinapi "buli" előtti vagy utáni helyzet. Ha az előtti akkor már 6.1 millió forint adósság van, mert a hírek szerint (suttog a város,mert nyíltan beszélni nem mer, végül is áldott DEMOKRÁCIA van) komoly dolgok történtek ott.
  Csak a kedves "Bizonyítékok" miatt annyit, hogy a soha nem működő főbejárat mellett kb. negyed négyzetméteren össze volt törve a dísztégla. A héten javították ki, de egy még el van repedve most is. Valamelyik derék vendég (biztos MSZP-s) egy BMW ?? terepjáróval tette-vette magát. Valószínűleg sokat dolgozott érte és elfáradt közben, így aztán felment a lépcsőn és nekihajtott a falnak.
  Biztos tudtok valamit, írjatok mint én, internetes kávézókból.

  Ui.: Nem ide tartozik, de ide írom:
  Gratulálok a Délmagyar vezetésének, összeszedték minden bátorságukat és le merték közölni Farkasné olvasói levelét csorbítatlanul és még az IP címét sem adták ki (persze az újságban jelent meg, csak vicceltem az IP címmel).
  Talán ezután majd nem kell sűrű fejbólogatásokkal bocsánatot kérni 300-szor a pm-től, bár még nem lefutott az ügy.”
 • 4. fecske 2008. június 26. 10:18
  „A fekete A3-mas Audi biztos nincs is.”
 • 3. kurili 2008. június 26. 10:06
  „Szabina2!


  Ha ismernéd a jogszabályokat, akkor tudnád, hogy amit mondtál az badarság.
  Az egy háztartásban élő gyerek vagy házastárs nevén lévő vagyonokat is fel kell tüntetni.”
 • 2. pederzoli 2008. június 26. 07:43
  „Szabina2,talán azért,mert kevés a családi pótlék (hehehe) . A tulajdonhoz való jog,alkotmányos joga mindenkinek. Viszont politikusként a gazdák szószólójának lenni,és lakossági fórumokon azon sopánkodni,hogy "ez a kormány" csak a mezőgazdasági nagyüzemeket szereti ( közben igazgatósági tagnak lenni egy ilyen nagyüzemben ),hiteltelenné teszi azt,aki mindezt bevállalja. És itt nem az a néhány tízezer forint a lényeg. Az nem oszt,nem szoroz.”
 • 1. Szabina2 2008. június 26. 06:48
  „Ugye nem hiszi el a polgármester, hogy elhisszük vagyoni helyzetét?!Bár igaz kisfia nevén van szinte minden vagyon.Azt nem értem más szülő miért nem tud venni ovodás gyermekének annyi mindent?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autósok nehéz napja a vásárhelyi Bagolyvárnál

Hódmezővásárhely - Az aszfaltozási munkák miatt nehéz napjuk volt szerdán azoknak a járművezetőknek,… Tovább olvasom