Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Írásunk nyomán kapott szállást

Hódmezővásárhely - A Panda Nevelőszülők és Gyermekek Csongrád Megyei Egyesülete segítségével kapott egy Vásárhely közeli tanyán szállást, majd munkát Ambrus István, miután megírtuk, hogy még karácsony előtt szállás, élelem és pénz nélkül csavargott Vásárhely utcáin.
Megindította olvasóinkat annak a nyugdíjas férfinak a sorsa, akiről karácsony előtt írtuk meg: bokrok alatt volt kénytelen aludni Vásárhelyen. Ambrus Istvánt (54) munkalehetőség ígéretével csalták át Szentesről Vásárhelyre, ahol kiderült, munka lenne, de csak amolyan ingyenes. Pista bácsi a városban összeismerkedett egy helybeli asszonnyal, annál azonban csak addig húzódhatott meg, amíg el nem fogyott a rokkantnyugdíja. Akkor az utcára tette. Sokan jelentkeztek lapunknál, hogy tanyai szállást biztosítanának a hajlék nélkül maradt férfinak, ám a Szegedre, Dócra, Makóra vagy Csongrádra utazás költségeit Pista bácsi – pénz híján – nem tudta vállalni.

Elfogadta viszont Komlósiné Varga Ildikónak, a Panda Nevelőszülők és Gyermekek Csongrád Megyei Egyesülete elnökének ajánlatát, aki egy tanyán tudott neki szállást biztosítani.

– Munkát is kapott annál a vállalkozónál, akinél kőműves mellett már korábban is dolgozott. Ambrus Istvánt rendes, dolgos embernek ismertük meg – mondta lapunknak Komlósiné Varga Ildikó, aki hozzátette, most ruhaneműt gyűjtenek számára.

– Tanyán nőttem fel, úgyhogy én itt érzem jól magam – mondta lapunknak Ambrus István. Naponta kap ebédet, és segítőinek köszönhetően már van szalonnája, kenyere, tojása, zsírja, azaz nem szűkölködik semmiben. Azt viszont hozzátette: a világért se írjuk meg, merre van az a tanya, ahol lakik. – Üzentek ugyanis azok, akik decemberben Szentesről Vásárhelyre csaltak. Tartok tőlük. Ha megtalálnának, újra csak addig kellenék, amíg tart a nyugdíjamból. Köszönöm mindenkinek, a lapnak, is hogy segítettek rajtam
– mondta végül.

Olvasóink írták

  • 1. papika56 2012. január 07. 09:47
    „Jó egészséget kívánok ennek az embernek ! meg sok-sok becsületes segítőt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haszon.hu: Lázár a nyolcadik legbefolyásosabb ember Magyarországon

Lázár János, Vásárhely polgármestere nyolcadikként a legfiatalabb azon a huszonötös listán, amelyet a Haszon.hu állított össze hazánk legbefolyásosabb embereiről. Tovább olvasom